Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KMÜ’DE YUNUS’UN GÖNLÜ ÇALAB’IN TAHTI ADLI PROGRAM BAŞLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü tarafından hazırlanan Yunus’un Gönlü Çalab’ın Tahtı adlı “Ramazan Geceleri” programının ilki düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin resmi Youtube, Facebook ve Instagram hesaplarından canlı yayınlanan ve koordinatörlüğünü Muhammet Ali Orak'ın yaptığı programın ilk konuğu Rektör Prof. Dr. Namık Ak oldu.

Rektör Namık Ak, “Buradaki konuklarımıza ve bizi şuan takip eden başta öğrencilerimiz ve velilerimiz olmak üzere bütün dinleyenlerimize en içten selam ve muhabbetlerimi iletiyorum, Ramazan-ı Şeriflerini kutluyorum.” diyerek sözlerine başladı. Rektör Namık Ak selamlama konuşmasının ardından özgeçmişi hakkında bilgi vererek Yunus Emre’nin "Gönül Çalab’ın Tahtı" şiirinden bir bölüm okudu.

“En büyük dileğimiz öğrencilerimizle yüz yüze bir araya gelmek”

Programda Rektör Namık Ak ilk olarak KMÜ’nün akademik ve fiziki imkanları, Türkiye ve dünyadaki sıralamaları ve başarıları hakkında izleyenleri bilgilendirdi. Salgın koşullarında üniversite öğrencileriyle yüz yüze gelemediklerini ifade eden Rektör Namık Ak, sözlerine şöyle devam etti: "Öğrencilerimiz bizim başımızın tacıdır, üniversiteye hazırlanan adaylarımız da en kıymetli varlıklarımızdır. Onları görmeden, duymadan, hissetmeden bir üniversite ortamı hayal edemeyiz. O yüzden bu yayın vesilesiyle kendilerine ulaşacak olmaktan son derece mutluyuz ve onların bize ileteceği soru ve görüşleri de heyecanla bekliyoruz. En büyük dileğimiz bu salgın koşullarının bir an evvel sona ererek öğrencilerimizle yüz yüze bir araya gelmek. Şuan en büyük temennim rektörleri olarak, tecrübeli bir büyükleri olarak kendileriyle üniversitemizin bin kişilik 15 Temmuz Konferans Salonu’nda buluşarak onları dinlemek, onlarla hasbihal etmek. Umarım tedbirleri elden bırakmayarak tez zamanda bu salgının üstesinden geliriz ve en azından eylül-ekim ayında yüz yüze eğitime başlayabiliriz. Bunun için de gençlerimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Zira onlar bu milletin ümmid-i bülendi yani yüksek ümitler bağladığı bir gençlik. Onlar topluma rehberlik edecek, devlet-millet birlikteliğinde en ön saflarda yer alacak, çevrelerini uyaracak, numune-i imtisal yani örnek tutum ve davranışlar sergileyecek, fikir ve düşünce üretecek, doğruyu yanlışı ayıracak olan, bu arif, asil, aziz, necip, kahraman milletin çocukları. Gayelerini unutmadan, ümitsizliğe düşmeden yollarına devam etmeli; korkmadan çekinmeden, yılmadan vazgeçmeden bu çağa mühürlerini vurmalılar. Onlara sonuna kadar güveniyor ve her daim yanlarında ve arkalarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz."

Rektör Namık Ak, "Üniversitemizi daha ileriye taşımak için tüm personelimizle ortak akıl, gönül ve fikir birliği çerçevesinde Yunus Emre’nin iklimi, sevgisi, hoşgörüsü ve ilim anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu. Ardından öğrencilerin en çok merak ettiği yüz yüze eğitim, staj, uygulamalı bölümler, istihdam gibi pek çok konuya açıklama getiren Rektör Namık Ak, “Biz bir yükseköğretim kurumu olarak YÖK’e bağlıyız ve devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda öğrencilerimizi mağdur etmeden teorik dersleri sanal ortamda yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca üniversite-sanayi iş birliğine çok önem veriyoruz. 32 yıllık özel sektör tecrübesi olan birisi olarak sanayinin dilini çok iyi bilirim. Gerek sanayi kuruluşları gerekse özel kuruluşlar ve kamu kurumları ile yapmış olduğumuz ve yapacağımız protokollerle, çağa uygun bir eğitim sistemi çerçevesinde öğrencilerimizi iş hayatına hazırlıyoruz." dedi.

Rektör Namık Ak, KMÜ’nün birinci önceliğinin ilim olduğunu belirterek üniversitenin Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEM) ile Proje ve Teknoloji Transfer Ofisinin önemine işaret etti; ayrıca üniversite olarak yüzde 52.2'lik Teknopark hissesi ile bölgede sanayi ve ticarette çözüm üretmeye ve üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Rektör Namık Ak, Tıp ve Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği fakülteleri hakkında sıkça sorulan sorulara ise “KMÜ Tıp Fakültesinin şu an 58 öğrencisi var ve öğrencilerimiz eğitimlerini Selçuk Üniversitesinde alıyorlar. İlk önceliğimiz öğrencilerimizin eğitimlerini Yunus Emre Yerleşkesinde almalarını sağlamak. İnşallah 2021-2022 döneminde öğrencilerimiz kendi üniversitemiz bünyesinde eğitim-öğretime başlayacaklar. Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi zaten kendi yerleşkemiz içerisinde ve eğitimler orada devam ediyor. Diğer akademik bölüm ve programlarda olduğu gibi sağlık alanında da yatırımlarımıza devam ediyoruz.” dedi.

“Biz öğrencilerimizi asla mağdur etmeyiz”

Rektör Namık Ak, gelen bir soru üzerine, öğrencilere salgın döneminde stres yönetimi ile ilgili öneri ve tavsiyelerde bulunarak, “Hastalıkların anası strestir. Salgın döneminde moralinizi yüksek tutun ve kurallara uymaya devam edin. Endişe edip panik olmayın. Biz öğrencilerimizi asla mağdur etmeyiz. Sizin için her şeyi düşünen idareciler var. Hocalarınızla irtibat halinde kalın ve üniversitemizin web sayfasını takip edin. Her kriz aşılır, endişeye mahal yok. Sizler krizi fırsata çevirin ve boş zamanlarınızı değerlendirin. Kendinizi yetiştirin, marka olun ve her daim özgüveniniz yüksek olsun. Huzurunuzu bozmayın. Sizler bizim evladımız; geleceğin mühendisleri, edebiyatçıları, tarihçileri, doktorları, öğretmenlerisiniz ve çok değerlisiniz. Yunus Emre’nin iklimini yaşam tarzı haline getirin ve Yunus’la kalın.” şeklinde sözlerine son verdi.

Yunus’un Gönlü Çalab’ın Tahtı adlı “Ramazan Geceleri” programında Rektör Namık Ak’ın konuşmasının yanı sıra KMÜ Rektörlüğünün destekleriyle kurulan Musiki Topluluğu tarafından "Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed", "Ey Allah’ım Beni Senden Ayırma", "Sevdim Seni Mabuduma" ilahileri de icra edildi.

Program, Rektör Namık Ak’ın Yunus Emre'ye ait "Bir Kez Gönül Yıktın ise" adlı şiiri okumasının ardından sona erdi.

      

 

 

Okunma Sayısı: 81