Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) ev sahipliğinde 09-11 Haziran 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen ‘2. Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi’ sona erdi.
Selçuk Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen kongrenin ana teması “Covid-19 Pandemi Sürecinde Dünyada ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde Ekonomik, Sosyal ve Siyasi Gelişmeler” oldu.
Rektörlerden Videolu Katılım
Koronavirüs salgını sebebiyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen kongrenin açılışında rektörlerden gelen videolu mesajlar yayınlandı.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve üniversite rektörleri video gösterimleri ile kongreye katılım sağlarken kongrenin açılış konuşmasını yapan KTMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev, pandemi nedeniyle 2020’nin başından itibaren dünyada ekonomik, sosyal, siyasal alanda çok önemli gelişmelerin ve değişmelerin yaşandığını, pandeminin sağlıkla birlikte ekonomileri de çok olumsuz etkilediğini söyledi.
Rektör Namık Ak’tan Türkiye’nin Gelecek Vizyonuna Vurgu
Rektör Namık Ak ise video yolu ile katılım sağladığı kongrede Türkiye’nin gelecekteki vizyonuna dikkat çekerek, “Tüm ilmî araştırmacıları bir araya getiren bu kongrenin sonuçları ile Türkiye’nin gelecekteki vizyonunun oluşmasına; 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarında olduğu gibi yeni vizyonlara ışık tutacağına inanıyoruz.” dedi. Rektör Namık Ak, devamında "2. Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi'nin verimli geçmesini, gerek akademiye ve araştırmacılarımıza gerekse halkımıza yeni ufuklar açması ve katkı sağlaması temennisiyle hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.
58 Üniversiteden 130 Katılımcı ile 100’ün Üzerinde Bildiri
Açılış konuşmalarının ardından kongrede iktisadi ve idari bilimler alanına giren iktisat, işletme, finans, siyaset bilimi, kamu yönetimi, kamu hukuku, yerel yönetimler, kentleşme, sosyal hizmetler, uluslararası ilişkiler, maliye, ekonometri, turizm, dış ticaret, lojistik, çalışma ekonomisi, yönetim bilişim sistemleri, tarım ekonomisi, sağlık yönetimi, endüstri mühendisliği, mühendislik ekonomisi alanlarında hazırlanan bildirilerin sunulmasına geçildi.
Üç gün süren kongrede Türkiye, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de faaliyet gösteren 58 üniversiteden 130 katılımcı tarafından 100’den fazla bildiri sunuldu.
Üçüncü günün sonunda yapılan değerlendirmelerin ardından kongre sona erdi.
Okunma Sayısı: 22