Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

REKTÖR NAMIK AK, KONTV CANLI YAYININDA İZLEYİCİYLE BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, KONTV'de canlı yayın konuğu oldu.

KONTV canlı yayınında İhsan Genç'in sorularını yanıtlayan Rektör Namık Ak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin akademik altyapısı, fiziki gelişimi, mevcut öğrenci ve personel sayıları ile ilgili verileri izleyicilerle paylaştı.

"Öğrenci sayımız 20 bine doğru tırmanıyor"

Rektör Namık Ak, ilk etapta Selçuk Üniversitesine bağlı olarak kurulan KMÜ'nün, 2007 yılından itibaren kendi ismi ile varlığını sürdüren ve bugün 11 fakülte, 3 enstitü, 6 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul ve 22 uygulama ve araştırma merkezi ile sağlam adımlarla yoluna devam eden bir üniversite olduğunu vurguladı. Rektör Namık Ak ayrıca üniversitenin 58 lisans, 81 önlisans, 77 lisansüstü program ile 14 bin 240 öğrencisi bulunduğunu belirterek, "2021-2022 eğitim-öğretim döneminde yeni gelecek öğrencilerimizle birlikte öğrenci sayımız 20 bine doğru tırmanıyor. Bugüne kadar vermiş olduğumuz mezun sayımız ise 31 bin 534'e ulaşmış durumda." dedi.  

"Öğrencilerimiz okullarını çok özledi, bizler de öğrencilerimizi çok özledik"

Rektör Namık Ak, 2020 yılının ilk aylarından itibaren ülkemizde ve dünyada etkili olan küresel salgının insanların hayatını olumsuz yönde etkilediğini hatırlatarak bu süreçte yükseköğretim kurumlarının da öğrencilerinden mahrum kaldığına değindi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğrencilerimiz okullarını çok özledi, bizler de öğrencilerimizi çok özledik. En büyük dileğimiz bu salgın koşullarının bir an evvel sona ermesi ve öğrencilerimizle yüz yüze bir araya gelmek. Bunun için de gençlerimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Sağlık çalışanlarımızın uyarılarını mutlaka dikkate alalım, aşılarımızı ihmal etmeyelim, maskelerimizi gerektiği şekilde kullanarak önlem alalım ki sağlıklı bir şekilde üniversitemiz çatısı altında yeniden buluşabilelim."

"Hedefimiz KMÜ'nün, Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer almasını sağlamak"

Üniversitelerin evrensel kurumlar olduğuna dikkat çeken Rektör Namık Ak konuşmasına şöyle devam etti: "Bu evrensel kimlikle yükseköğrenimin merkezi olmalı ve bu sorumluluğu üst düzeye taşımalıyız. Üniversitemizi akademik başarı anlamında Türkiye’deki sayılı üniversiteler arasına taşımak ve bu başarıyı sürekli hale getirmek en büyük hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda üniversitemizde ihtiyaç görülen alanları belirleyerek bu alanlar üzerine yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Üniversiteler sadece akademik anlamda değil sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda da şehirde lokomotif olma özelliğini taşımalıdır. Bu kapsamda şehirdeki paydaşlarımızla ve şehrin her noktasına dokunacak projelerle üniversite-şehir bütünleşmesini sağlamayı hedefliyoruz. Üniversitemiz bünyesindeki Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEM) laboratuvarları ve Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) ile sanayiye dönük projeler gerçekleştiriyoruz. Yine gerek özel kuruluşlar gerekse kamu kurumları ile yapmış olduğumuz protokollerimiz mevcut. İhtiyaç duyulan alanlarda yeni protokollere ve projelere imza atmaya devam edeceğiz. Yine bu çerçevede gerek Konya'daki üniversitelerimizle gerekse UNİKOP bünyesindeki üniversitelerimizle ortak çalışmalarımız devam ediyor."

"Öğrencilerimizi sektörün ihtiyaçlarına göre hazırlıyoruz"

Öğrencileri teorik bilginin yanı sıra uygulamalı olarak da yetiştirmek istediklerinin altını çizen Rektör Namık Ak, "Ülkemizin ara elemana ihtiyacı var. Üniversitemiz bünyesinde eğitim gören öğrencilerimizi mezun olduklarında bu ihtiyacı karşılayabilecek ve sektörde çalışabilecek şekilde yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Ayrıca yine öğrencilerimizin Karaman'da mutlu yaşamaları ve Karaman'dan mutlu bir şekilde ayrılmaları için de şehrimizin kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile görüşmeler yapıyoruz." dedi.  

Rektör Namık Ak, konuşmasının son bölümünde öğrencilere KMÜ'nün internet sayfasını takip edip üniversiteyi yakından tanımaları konusunda hatırlatmada bulunarak, "Bütün öğrencilerimizi anne şefkati, baba merhameti ile kucaklıyor, tüm bilgi ve tecrübelerimizi paylaşarak, onları Türk dilinin başkentine, bizim Yunus'un vatanındaki KMÜ'ye bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Program, Rektör Namık Ak’ın Yunus Emre'ye ait "Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için. Dost'un evi gönüllerdir, gönüller yapmağa geldim" mısralarını okumasının ardından sona erdi.

Programı izlemek için tıklayınız: https://fb.watch/7t0A-cVKke/

       

 

Okunma Sayısı: 57