Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KMÜ’LÜ ÖĞRETİM ÜYESİNE TÜBİTAK’TAN HİBE DESTEĞİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMU) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gamze Karanfil, TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazandı.

TÜBİTAK’tan hibe desteği almaya hak kazanan Dr. Öğretim Üyesi Gamze Karanfil, ‘Gerçek Zamanlı Kalınlık, Sıcaklık ve Nem Kontrollü Elektrospin Cihazının Geliştirilmesi’ başlıklı iş fikri ile aynı zamanda Teknogirişim Sermaye Desteği Programı ile kurmuş olduğu GMZ Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde elektrospin sistemlerinin sorunlarına çözümler geliştirmeye devam edecek.

Rektör Namık Ak, Başarılı Akademisyeni Tebrik Etti

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selmin Ener Ruşen, TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Dr. Öğretim Üyesi Gamze Karanfil'i ve Arş. Gör. Dr. Seyit Alperen Çeltek'i makamında kabul etti.

Dr. Öğretim Üyesi Gamze Karanfil’den projesi hakkında bilgi alan Rektör Namık Ak, üniversitenin genç ve başarılı akademisyenlerinin önemli projelere imza attığını hatırlatarak, “Elde edilen başarılar hepimizi mutlu ediyor ve bizleri gururlandırıyor. Üniversitemiz bünyesinde yapılan her çalışma meyvesini vermeye devam ediyor. Tüm imkânlarımızla bu çalışmalara destek vermeye ve üniversitemizi daha iyi yerlere taşımaya gayret göstereceğiz. Bu düşüncelerle başarılı projesi için Dr. Öğretim Üyesi Gamze Karanfil’i tebrik ediyor, bundan sonraki çalışmalarında kendisine başarılar diliyorum.” dedi.

 “Hidrojen enerjisi ve yakıt hücreleri konusunda yerli teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz”

Proje ile ilgili bilgiler aktaran Dr. Öğretim Üyesi Gamze Karanfil, TÜBİTAK’ın 1512 BİGG-Girişimcilik Destek Programı 2020-2 çağrısı kapsamında hazırlanan mevcut projenin bir başlangıç noktası olduğunu belirterek, “Geliştirilecek akıllı ve yenilikçi elektrospin sistemi, asıl çalışma alanı olan yakıt hücresi sistem bileşenlerinin üretimi için önemli bir adım olacak.” dedi.

Hidrojen enerjisi ve yakıt hücresi sistemleri alanında çalışmalarını sürdüren Dr. Öğretim Üyesi Gamze Karanfil, “Gün geçtikçe enerji tüketimi ve çevre koruması konusundaki kamuoyu farkındalığı artarken, mevcut fosil yakıt tabanlı enerji kaynakları ise azalıyor. Tüm bu gelişmeler alternatif/yenilenebilir enerji kaynaklarına ve bu kaynakların kullanıldığı enerji dönüşüm teknolojilerine yönelik araştırmaların yoğunlaşmasına neden oluyor. Enerji depolama ve dönüşüm sistemleri, yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmak için daha çok ilgi görmektedir.”

Dr. Öğretim Üyesi Gamze Karanfil, projenin önemini teknoloji cephesinden de değerlendirerek şunları söyledi: “Hidrojen ve yakıt hücreleri, öngörülen hidrojen ekonomisini mümkün kılarak, arz güvenliği ve iklim değişikliği konusundaki endişeleri oldukça benzersiz bir şekilde karşılamak için büyük umut vaat etmektedir. Gerek Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde yapmış olduğumuz çalışmalar gerekse GMZ Enerji olarak enerji arz güvenliğine önemli oranda katkı sağlayacağına inandığımız hidrojen enerjisi ve yakıt hücreleri konusunda ülkemizde yerli teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda; eğitim desteği ile teorik alt yapının kurulmasına destek vermekle birlikte, yürüttüğümüz AR-GE çalışmalarıyla hidrojen enerjisi ve yakıt hücresi alanında yenilikçi çözümler geliştirmeyi planlıyoruz.”

   

 

Okunma Sayısı: 111