Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KMÜ ÖĞRETİM ÜYESİNİN PROJESİ TÜBİTAK’TAN KABUL GÖRDÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahim Toktaş'ın 'Çok Katmanlı Elektromanyetik Girişim Kalkanlayıcı (ÇEMKAL) Fiber Takviyeli Hibrit Kompozit Panel' projesi TÜBİTAK 1005 Programı tarafından kabul edildi.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Abdurrahim Toktaş, projesinin TÜBİTAK 1005 Programı tarafından kabul edilmesinin ardından Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Selami Balcı eşliğinde KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'ı makamında ziyaret etti.

Rektör Namık Ak, ziyarette Doç. Dr. Abdurrahim Toktaş’tan projesi hakkında bilgi alarak kendisine çalışmalarında başarılar diledi.

Elektromanyetik Kalkanlayıcı Paneller Farklı Alanlarda Kullanabilecek

TÜBİTAK tarafından kabul edilen ve Doç. Dr. Abdurrahim Toktaş yürütücülüğünde hazırlanan çok disiplinli projede, KMÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Sadık Alper Yıldızel, Tarsus Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden Doç. Dr. Deniz Üstün ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünden Dr. Ögr. Üyesi Yüksel Akınay araştırmacı olarak görev aldı.

Proje kapsamında geliştirilecek ilk örnek (prototip) panellerin, 8-12 GHz frekans aralığında en fazla 20 mm kalınlığında ve en az yüzde 90 soğurma performansına sahip olması hedefleniyor. Geniş bir kullanım alanına sahip olacak şekilde tasarlanacak elektromanyetik kalkanlayıcı paneller, gerçeklenerek elektriksel ve mekanik testlere tabi tutulacak. Stratejik öneme ve ihraç potansiyeline sahip olan elektromanyetik kalkanlayıcı paneller, sivil, endüstriyel ve savunma sanayi dâhil olmak üzere pek çok alanda kullanılabilecek.

 

Okunma Sayısı: 124