Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ile Yunus Emre ve Hoşgörü Öğrenci Topluluğu (YUNUSCA) tarafından 'Vaktin Onbaşı Seyit'i Şehit Ömer Halisdemir ve Çanakkale Ruhu' konulu söyleşi düzenlendi.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen ve Tarihçi Yazar Cengiz Acar'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sefa Lök, Genel Sekreter V. İbrahim Karagöz, üniversite personeli, davetliler ve öğrenciler katıldı.
“Çanakkale sadece vatan savunması değil, İslam medeniyetinin son merkezi İstanbul’un savunulmasıdır.”
Tarihçi Yazar Cengiz Acar, geleceğe yürürken geçmişin kazanım ve değerlerinden faydalanma amacı içinde olduklarını vurgulayarak, "Çanakkale muharebeleri, İngiltere, Fransa ve İtalya gibi üç büyük devletin buraya yığdığı en modern zırhlılar ve üç yüz bin kişiden oluşan askere rağmen başarımızla sonuçlanmıştır. Milletimiz, Çanakkale’de sadece vatan savunması yapmadı, sadece kendi devlet ve ideallerine olan sevgilerinin doğurduğu bir kahramanlık hikâyesine imza atmadılar. Çanakkale, İslam medeniyetinin siyasi ve medeni kimliğinin şavk ettiği son merkez olan İstanbul’un savunulmasıdır. İstanbul, Mekke’de doğan, Şam ve Bağdat’ta şavk eden medeniyetimizin son ve küresel nitelik kazandığı medeniyet başkentimizdir. İstanbul kendi varlığında Mekke’yi, Medine’yi, Kudüs’ü, Şam’ı, Bağdat’ı temsil eden bir şehirdir. İstanbul bizim ideallerimizin, rüyalarımızın şehridir. İstanbul varsa biz ayaktayızdır, diriyizdir, nefes alıp veriyoruzdur." dedi.
Tarihçi Yazar Cengiz Acar konuşmasının devamında Çanakkale kahramanları; Kırşehirli Mehmet Çavuş, Bigalı Mehmet Çavuş, Kadiroğlu Bombacı Mehmet Çavuş, Topçu Yüzbaşı Hasan Ağa ve Sultan II. Abdülhamit Han hakkında açıklamalarda bulundu.
Söyleşi, onurluk takdiminin ardından sona erdi.
Okunma Sayısı: 81