Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

‘FİNAL ÖNCESİ MOTİVASYON’ ETKİNLİĞİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim Fakültesi ile Genç Eğitimciler Öğrenciler Topluluğu tarafından ‘Final Öncesi Motivasyon’ etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Genç Eğitimciler Öğrenciler Topluluk Başkanı Aygül Kol’un açış konuşması ile başladı. Topluluk Başkanı Kol, topluluk faaliyetlerinden bahsederek, öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine destek sağlayıcı nitelikte sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.

“Sınavlar ideallerinize giden yolda önemli duraklardır”

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kasım Karataş ise sınavların eğitim–öğretim hayatının olmazsa olmazı olduğunu vurgulayarak, “Sınavlar eğitim- öğretim hayatınızdan sonraki hayatınızın da önemli bir parçası. Girdiğiniz ve gireceğiniz bu sınavlar ideallerinize giden yolda önemli duraklardır. Bu yüzden sınavlara hazırlanmakta gösterdiğiniz özen, aslında kendi hayatınıza gösterdiğiniz özen ile eşdeğerdir. Sınavlardan başarılı olma arzu ve çabanız aslında ideal olarak belirlediğiniz hedeflere ulaşma arzu ve çabanız ile eşdeğerdir. Başarı duygusunu da başarısızlığın verdiği pişmanlıkları da sınavlar sayesinde tadıyorsunuz. Eksikliklerinizi sınav sayesinde fark ediyor, kendinizi tanıyorsunuz.” dedi.

“Başlamak için en iyi zaman ‘başladığın an’dır”

Açış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Nezir Ekinci Nezir Ekinci, ‘Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Ekinci, “Sınav; kişinin bilgi ve becerilerinin belli ölçütlere göre değerlendirildiği durumlardır. Bu değerlendirmeye bağlı olarak kaygı yaşamak doğaldır. Özellikle stresli durumlarda belirginleşen kaygı, kişinin kendini güvensiz olarak algıladığı durumlara karşı geliştirdiği doğal bir savunmadır. Kaygı evrensel olarak yaşama uyum düzeneğinin bir parçası olarak yaşanan bir duygudur. Yargılanmak, sevilmemek, başarısız görülmek düşünceleri kaygı oluşturur fakat temel korku, sınav sonucunda başarısız olma düşüncesidir. Her insan kendi kaygı durumunu oluşturan ‘değerler’inin farkında olmalı ya da psikolojik danışmandan ya da psikiyatri polikliniğinden destek almalıdır. Yaşadığınız duygunun normal olduğunu kendinize hatırlatıp olumlu şeyler düşünmelisiniz. Yapılacaklar listesini hazırlayarak, girdiğiniz sınavın ne ilk ne de son olduğu bilinci ile tutkuyla çalışmaya başlamalısınız. Başlamak için en iyi zaman ‘başladığın an’dır.” şeklinde öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Ekinci konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar önce onurlarını, sonra özgürlüklerini ve daha sonra da bağımsızlıklarını ve geleceklerini kaybetmeye mahkûmdur.” sözleri ile bitirdi.

Etkinlik, Dr. Öğr. Üyesi Nezir Ekinci’nin sınav kaygısıyla baş edebilmenin yollarıyla ilgili önemli bilgiler aktarmasının ardından müzik dinletisi ile devam etti.

Öğrencilerin final öncesi hem bilgilendirildiği hem de eğlendiği program, teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

KMÜ BASIN

       

 

 

Okunma Sayısı: 88