Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KMÜ’DE AİLE KONULU ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kadın ve Aile Araştırma Uygulama Merkezi ile Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde ‘Aile’ konulu çalıştay düzenlendi.

Ailenin korunması, güçlenmesi ve refahının arttırılması amacıyla KMÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Çalıştay Salonunda düzenlenen programa Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Münir Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır, il ve üniversite protokolü ile davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır’ın açış konuşması ile başladı.

“İnsanlık tarihi boyunca aile toplumun en temel taşıdır”

İl Müdürü Çakır, “İnsanlık tarihi boyunca aile toplumun en temel taşıdır. Ailesiz bir toplum hiçbir zaman olmamıştır ve olmayacaktır. Aile kurumunun varlığını koruyamaması halinde insanlık geleceği büyük bir tehlike altına girecektir. Bizler, ülkemizde sağlam bir gelecek inşa etmek için bütün değerleriyle aileyi korumak ve geleceğe taşımakla yükümlüyüz. Müdürlüğümüz ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için aile müessesesinin korunması doğrultusunda azami çaba sarf etmektedir. Türkiye yüzyılı için ‘aile toplumun temeli ve ülkemizin geleceği’ anlayışıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

“Aile konusu coğrafi sınırları aşan bir konu haline geldi”

KMÜ Kadın ve Aile Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü ve KADEM İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Hasibe Ceyhan ise tüm dünyada konuşulan bir aile sorunu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Aile konusu sadece Türkiye’yi değil bütün dünyayı ilgilendiren, coğrafi sınırları aşan bir konu haline geldi. Aileye yapılan saldırılar bazen kadınlarımız üzerinden bazen de sapkın grupların etkisiyle çocuklarımız üzerinden gerçekleştiriliyor. İnanıyorum ki coğrafi sınırları aşan bu tehlikenin hakkından el birliğiyle verdiğimiz mücadelelerle geleceğiz. 81 ilde gerçekleştirilen bu çalıştayın bakanlığın mücadele metotlarına ve üreteceği politikalara katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sorunların kaldırılmasına yönelik ortaya koyacağımız çözüm önerileri Türkiye’de üretilen aile politikaları için bir dayanak oluşturacak. Büyük medeniyetlerin doğduğu, irfanın iyiliğin hayat bulduğu bu topraklar her konuda olduğu gibi aile konusunda ürettiği politikalarla dünyaya örnek olacak ve bütün dünyada sürekli ateşlenen kadın hareketine yön verecektir.”

“Kadın gerçekten toplumun dönüştüren gücüdür”

Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim de aileyi ve ailenin özelinde kadınlar ile çocukların yaşadıkları sorunların tartışılabileceği bir çalıştayın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ailenin tarihsel gelişimi, milli kültürümüzde, Anadolu irfanında, dinimizde ve inancımızdaki yeri ile ilgili pek çok şey söylenebilir. Hatta teknolojik devrimin aileye etkisi, ailenin içerisindeki bireylerin hedonist ve egoist durumu ile ilgili de söylenecek şeyler var. Aile konusu ilmi anlamda dini anlamda ve kültürel anlamda pek çok konuya temas edebileceğimiz bir alandır. Bu çalıştay ile toplumda karşılaştığımız sorunları bir reel zeminin üzerinde ifade edebilir, ifade ettiğimiz zeminin üzerinden de doğru çözüm önerilerini ve alternatiflerini ortaya koyabilirsek uygulayıcılar ve karar alıcılar için çok önemli bir noktaya gelmiş oluruz. Kadın gerçekten toplumun dönüştüren gücüdür. Kadın; annedir, toplumu ve aileyi inşa edendir. Kadın; çocuklarımızı yetiştiren, evimizde başımızın tacı, bizim çalışma arkadaşımızdır, anamızdır. Anadolu kültüründe ailenin direğidir.”

Çalıştay, açış konuşmalarının ardından oturumlarla devam etti.

           

 

 

 

Okunma Sayısı: 37