Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) üniversite-sanayi iş birliği kapsamında yeni bir çalışmayı hayata geçirdi. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Hassas Harım Uygulamaları ve Yenilikçi İşleme Teknolojileri konusunda görevlendirilen KMÜ’de ihtisaslaşma alanlarıyla ilgili üniversite-sanayi iş birliği kapsamında ortak mali destekli proje çağrısına çıkıldı.
İki aşamalı başvuru
Başvurusu yapılacak projeler 12 ila 24 ay arasında olacak. İki aşamalı başvuruların birinci aşamasında Proje Öneri Özet Formunun 30 Nisan 2024 tarihine kadar Hassas Tarım Uygulamaları ve Yenilikçi İşleme Teknolojileri İhtisaslaşma (HASTUYİT) Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerekiyor. Birinci aşamanın geçilmesi halinde proje metninin tamamı talep edilecek. Proje bütçeleri en az 500 bin TL, en çok ise 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Sanayi kuruluşu proje bütçesinin en az yüzde 30’unu karşılayacak.
Proje konuları ne olacak?
Proje önerileri hazırlanırken ihtisaslaşma alanı ile ilgili konuların seçilmesine özen gösterilmesi beklenmektedir. Sürdürülebilir bir çevrede tarımsal üretim yapmak ve sağlıklı gıda temini sağlamak amacıyla yeni biyolojik mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi, kuraklıkla mücadele kapsamında yapay zeka çözümleri kullanılan sulama sistemleri, toprak verimliliğinin artırılması, stres şartlarına toleranslı bitki türlerinin geliştirilmesi, yeni nesil gübrelerin geliştirilmesi, etkin bitki besleme sistemlerinin geliştirilmesi yanında insansız tarım araçları, yenilikçi gıda işleme süreçleri, değerli etkin madde üretimi, gıda sektöründe karşılaşılan güncel sorunların çözümü için yenilikçi çözüm önerileri içeren projeler araştırma konularına örnek olarak verilmiştir.
Proje başvurusu veya detaylı bilgi için https://www.kmu.edu.tr/hastuyit/tr adresini ziyaret edebilir ya da HASTUYİT Koordinatörlüğüyle (0338 226 20 00 / 4132-4965) iletişime geçebilirsiniz.
Okunma Sayısı: 185