Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) tarafından hayata geçirilen 60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi görkemli bir törenle ilk mezunlarını verdi. "Öğrenmenin yaşı yoktur" diyerek akademiye katılan 60 yaş üstü öğrenciler, mezuniyet coşkusunu keplerini havaya atarak yaşadı.
Mezuniyet töreninden önce gerçekleştirilen sanat sergisinde kursiyerlerin eğitim boyunca yaptıkları ebru, seramik gibi sanatsal faaliyetlerin yanı sıra akademiyle ilgili görüşlerine de yer verildi.
“Üniversite ile şehir arasında köprü vazifesi görüyoruz”
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, 60 yaş üzeri bireylerin yaşamları boyunca süregelen öğrenme süreçlerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği eğitimin mezuniyet törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Ada ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite personeli, kursiyerler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan KMÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sefa Usta, merkezin üniversite ile şehir arasında köprü vazifesi gördüğünü belirtti.
KMÜ’nün toplumsal katkı hedefleri doğrultusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Usta “Bu noktada 60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi, üniversitemizin sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilmiştir. Proje, sadece üniversitemizde değil aynı zamanda Konya ve Mersin gibi büyükşehirlerin bulunduğu bölgemizde de bir ilk olmayı da başarmıştır.” dedi.
Rektör Gavgalı’ya Teşekkür
Konuşmasında projeye büyük destek veren KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’ya teşekkür eden Prof. Dr. Sefa Usta, “16 Nisan’da başlattığımız projede bugün ilk mezunları vermenin heyecanını yaşıyoruz. Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi kapsamında hepsi alanında uzman 40’ın üzerinde akademisyenimiz, gönüllü eğitimler vererek bize büyük destek oldular. Kursiyerlerimiz, bu proje kapsamında iletişimden teknolojiye, ekonomiden ticarete ve kültürden sanata kadar toplam 56 saatlik bir eğitim aldı. Bu eğitimlerde onlarca farklı alandan içeriği zenginleştirilmiş teorik ve uygulamalı derslerle katılımcılarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefledik. Kursiyerlerimizden aldığımız olumlu geri dönüşlerle bu amacımıza ulaştığımızı görmekten ayrı bir mutluluk duyuyorum. Tüm programlarımızda olduğu gibi bu projede de desteklerini bizlerden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ile birlikte Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Serkan Ada, Prof. Dr. Nevzat Aydın ve Prof. Dr. Mahmut Baykan’a şükranlarımı sunuyorum. Projemize eğitmen olarak katkı sunan değerli hocalarımıza, SEM Müdür Yardımcılarımız Doç. Dr. Seher Demirkaya’ya ve Öğr. Gör. Dr. Abdulbaki Pınar’a, SEM personelimiz Evrim Tartan Selçuk’a ve üniversitemizin tüm akademik ve idari personeline çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“Yaşam boyu öğrenme akademisi, dalga dalga büyüyen bir proje”
Üniversitelerin üç temel fonksiyonu olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof Dr. Serkan Ada ise “Bu fonksiyonların ilk ikisini eğitim ve bilimsel çalışmalar oluşturmaktadır. Üçüncüsü ise topluma hizmet fonksiyonu olarak ön plana çıkmaktadır. Henüz genç bir üniversite olmamıza rağmen eğitim ve bilimsel çalışmalar konusunda başarılı işler ortaya koyarken, topluma hizmet noktasında da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Öyle ki son 3 ayda gerçekleştirdiğimiz toplumsal faaliyetlerin sayısı bile konuya verdiğimiz önemi gösteriyor.” ifadelerini kullandı.
Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’nin KMÜ’nün toplumsal hizmet konusunda mihenk taşlarından birisi olacağını dile getiren Ada, “Akademinin ortaya çıkmasındaki işaret fişeğini Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Gavgalı yaktı. Onun yaktığı bu fişek, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde onlarca kişinin katkı sunduğu ve dalga dalga büyüyen bir projeye dönüştü. Projemizle ilgili katılımcılarımızdan aldığımız geri dönüşler de onların hayatına pozitif bir değer kattığımızı gösteriyor. Bu anlamda hem projenin yürütülmesinde emeği geçen hem de akademiye ilgi gösteren tüm kursiyerlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
Mezuniyet Coşkularını Keplerini Havaya Atarak Yaşadılar
Açılış konuşmalarının adından bir kursiyer tarafından ‘Otuz Beş Yaş’ şiiri okundu. Daha sonra tüm kursiyerlerin yer aldığı koro, orkestra eşliğinde Türk Sanat Müziğinin eşsiz eserlerini seslendirdikleri mini bir konser verdi. Projeye katkıda bulunanlara teşekkür belgelerinin sunulmasının ardından mezuniyet cübbelerini giyen 60 yaş üstü öğrenciler, sahneye gelerek katılım belgeleri aldı. Kursiyerler mezuniyet coşkularını keplerini havaya atarak yaşadı.
Rektör Gavgalı’dan Kutlama Mesajı
Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, yaptığı açıklamada 60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisini tamamlayan kursiyerleri kutladı. Üniversitenin çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha başarıyla hayata geçirdiğini ifade eden Gavgalı, “Sürekli Eğitim Merkezimizi ve projede emeği geçen tüm akademik ve idari personelimizi gönülden tebrik ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu projelerin devamı gelecektir.” ifadelerini kullandı.
Okunma Sayısı: 120