Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Dilimiz Kimliğimiz-4 Hikaye Yarışması’ sonucunda ödül töreni düzenlendi.
KMÜ ile Helal Finans Araştırma Derneği (HEFİAD) iş birliğiyle ‘Gazze’de Çocuk Olmak’ konulu yarışmanın ödül törenine, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın ve Prof. Dr. Serkan Ada, HEFİAD Genel Başkanı Mehmet Gürdaş, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite personeli, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Mimar Sinan Camii Müezzin Kayyım’ı Kayra Aydemir’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, açış konuşmaları ile devam etti.
Seçici Kurul Üyesi ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Aksoy, şunları söyledi: “Böyle değerli konu üzerine kalem oynatmış yarışmacılarımızın her birinin ellerinden öpmek lazım. Çünkü biz seçici kurul olarak onları değerlendirirken, onlar Gazze’yi ve Gazze'de çocuk olmayı anlamak için gönüllerinden dökülen duygu damlalarını bize sundular. Her birinin ödüllendirilmesi ve sonsuz teşekkürle uğurlanması gönlümüzün isteğidir. Üniversite ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden biri olarak biz bu uğurda ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde aslında biz de tıpkı karınca misali alevi söndürmek için bir damla su taşımanın belki de çok büyük bir şey olduğunu birbirimize gösteriyoruz. Seçici kurul olarak hem dili kullanma becerisi, hem konuyu doğru seçme becerisi, hem de anlatım gücünü ayrı ayrı puanlayarak bir tablo oluşturduk ve her bir yazıyı jürideki hocalarımız okuduktan sonra neticeye ulaştı. Tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
HEFİAD Genel Başkanı Mehmet Gürdaş, “Biz HEFİAD olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile ikinci kez bu yarışmayı tertip ediyoruz. Bu yarışmayı gerçekleştirmekle bize alan açan başta Rektör hocamız Prof. Dr. Mehmet Gavgalı olmak üzere SKS Daire Başkanlığına ve projenin hayata geçmesinde zerre kadar desteği olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. HEFİAD, hem akademik çalışmalarıyla hem Türkiye'nin yedi bölgesinde yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle derde derman olmaya gayret eden bir dernektir. Böyle güzide çalışmalara bizi vesile kıldığı için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. İlim, irfan ve hikmet yolunda olabilme niyazıyla hepinizi Allah'a emanet ediyorum.” dedi.
Yüce Yaratıcının insanlara hak olarak verdiği iki tane temel hak olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın ise “Haklardan bir tanesi can güvenliği, diğeri ise fikir özgürlüğüdür. Can güvenliğinizin ifadesi vatandır. Vatanınız varsa can güvenliğiniz de var. Düşünün bir toprakta yaşıyorsunuz ama sizin vatanınıza sürekli birileri sataşıyor. Bu da hep can güvenliğimizin tehdit altında olduğunu gösteriyor. Diğeri ise can güvenliği kadar önemli olan bir özgürlük, fikir özgürlüğüdür. Gazze'de insanlar bugün can güvenlikleri de olmadığı için bu ikisinden de mahrum şekilde yaşıyorlar. Gazze'de çocuk olmak hakikaten zor bir konu. Dünyanın herhangi bir alanında çocuk olmak dediğinizde aklınıza gelen hep neşe, sevinç, eğlence ve oyun iken, Gazze'de çocuk dediğinizde aklımıza ilk olarak acı geliyor. Bu yarışmaya katılan arkadaşlarımız tarihe kayıt düşerek ulvi bir görevi de yerine getirmiş oldular. Yarışmaya katılan arkadaşlarımız bundan yıllar sonra bu yazdıkları yazıyı okuduklarında bu sorumluluğu yerine getirmiş olacak. Kendilerini bütün kalbimle tebrik etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ‘Sadece Bir Rakam’ konulu hikayesi ile yarışmaya katılan ve birinci olan Marmara Üniversite Öğrencisi Mürvet Sema Yalçın kendi yazdığı hikayeyi katılımcılarla paylaştı.
Hikayenin okunmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Seçici kurulun değerlendirmelerin ardından birinci olan Marmara Üniversite öğrencisi Mürvet Sema Yalçın’a, ikinci olan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Mustafa Uğur Bayar’a, üçüncü olan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencisi Zeynep Erol’a ve teşvik ödülü olarak da 5 öğrenciye ödülleri takdim edildi.
Program, dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Okunma Sayısı: 227