Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü (PTTO) tarafından "Başvuru Odaklı TÜBİTAK ARDEB Proje Yazma Eğitimi" gerçekleştirildi.
KMÜ akademik personelinin proje türleri ve yazım süreçlerine dair bilgi ve becerilerini desteklemeyi amaçlayan eğitim, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Projeleri, Projede Başvuru Aşamaları ve Değerlendirme Kriterleri, Projede Konu Seçimi, Bilimsel Araştırma Projelerinin Planlanması ve ARDEB Proje Örneği olmak üzere beş oturumda yapıldı.
Eğitim, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın’ın sunumlarıyla başladı. Proje başvuru aşamaları ve değerlendirme kriterlerinden bahseden Prof. Dr. Aydın, araştırma konusunun özgünlüğü ve araştırma metninin özgün olması üzerine vurgu yaptı.
Prof. Dr. Aydın, “Özgünlük, bilimin kendini güvenceye almasıdır. İntihal denetimi özgün zihinler geliştirmeyi hedeflemektedir. Projede başı sonu olan özgün bir hikâye anlatmak zorundayız. Bir işin felsefesini bilmek o işi daha iyi yapmanın en önemli aşamasıdır. Net ifade edebilmek için net düşünmek gerekir.” dedi.
Eğitimin ilk günü PTTO Koordinatörü Doç. Dr. Selami Balcı, PTTO Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Elif Yılmaz İlter ve Dr. Öğr. Üyesi Nuray Turan ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nejla Canbulat Şahiner’in sunumları ile devam etti. ARDEB proje örnekleri üzerinden yapılan incelemeler ve katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından eğitim sona erdi.
"Başvuru Odaklı TÜBİTAK ARDEB Proje Yazma Eğitimi"nin ikinci günü, "Alana Özgü Proje Yazma Atölye Çalışması" formatında Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Çalıştay Salonu'nda gerçekleştirildi. Katılımcılar, alana özel proje yazım süreçlerini uygulamalı olarak deneyimleyerek önemli bilgiler edindi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın da katıldığı eğitimin ikinci günü eğitmen ve katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesiyle sona erdi.
Okunma Sayısı: 242