Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Karamanoğulları Kültür ve Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi

HAKKIMIZDA

Karamanoğulları Kültür ve Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi’miz 23.10.2017 tarihinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite bünyesinde kurulmuştur.

Merkezimizin kuruluş amacı; bölge ve Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Karamanoğulları Beyliği’nin tarihi, kültürü, edebiyatı ve mimarisi hakkında araştırmalar yapmaktır. Bu bağlamda merkezimiz bünyesinde çalışmalar yapılacağı gibi; konu ile ilgili araştırmaları bulunan değerli bilim insanlarıyla da işbirliği sağlanarak Karamanoğulları Beyliği, tarihi ve kültürüne bilimsel olarak katkıda bulunulacaktır. Ayrıca zaman zaman bilimsel toplantılar düzenlenerek mevcut gelişmeler değerlendirilip geleceğe dönük planlamalar yapılacaktır.