Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kimya Bölümü

Hakkımızda

Kamil Özdağ Fen Fakültesi Kimya Bölümü 19.11.2008 tarihinde kurulmuştur. Bölüm Başkanlığı görevini 14.04.2017 tarihinden itibaren Prof. Dr. Aysel ÇİMEN yürütmektedir.

Kimya Bölümü Anabilim Dalları

• Analitik Kimya Anabilim Dalı
  • Anorganik Kimya Anabilim Dalı
  • Biyokimya Anabilim Dalı
  • Fizikokimya Anabilim Dalı
  • Organik Kimya Anabilim Dalı
  • Polimer Kimyası Anabilim Dalı

Eğitim dili Türkçe olan Kimya bölümünde lisans eğitim süresi dört yıldır. Lisans programına yerleşen öğrenciler, istekleri doğrultusunda bir yıl İngilizce hazırlık okuma hakkına sahiptir. Öğrenciler Kimya Bölümünden “Kimyager” unvanı kazanarak mezun olmaktadırlar.

Bölümde lisans eğitimi, teorik derslerin yanı sıra, laboratuvar çalışmaları ile yürütülmektedir. Bölümde lisans eğitimi yanında, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde olmak üzere yüksek lisans ve doktora eğitimi de verilmektedir.

Bölümümüzün amacı, öğrencilerin kimya alanında araştırma yürütebilmesi, kimya ile ilgili problemleri çözebilmesi ve kimya endüstrisinde prosesler geliştirebilmesi için onları bilgi ve laboratuar becerileri ile donatmaktır.

Bölümümüzde lisans eğitimi teorik derslerin yanında pratik laboratuar çalışmaları ile yürütülecektir. Lisans düzeyinde yürütülen laboratuar programları; genel kimya, analitik kimya ve organik kimya laboratuarıdır. Önümüzdeki dönemlerde; anorganik kimya, fizikokimya, biyokimya ve enstrümental analiz laboratuarlarının da lisans programı kapsamında yürütülmesi planlanmaktadır. Ayrıca bölümümüzde 1 adet araştırma laboratuarı mevcuttur. Her anabilim dalı için araştırma laboratuarlarının da açılması düşünülmektedir.

Bölümümüzde

5 Profesör, 2 Doçent ve 2 Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 9 öğretim üyesi bulunmaktadır.