Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Makine Mühendisliği Bölümü

Program Çıktıları

Program Yeterlikleri
No Program Öğrenme Çıktıları: Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
1 Temel makine mühendisliği bilgilerine sahip olma.
2 Makine Mühendisliği problemlerini tanımlama, modelleme, analiz etme ve çözme becerisi
3 Bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisini; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisini kazandırır.
4 Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisini kazandırır.
5 Mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için ısıl ve mekanik sistem deneyleri tasarlama, bu deneyleri yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisini kazandırır.
6 Mühendislik uygulamalarının sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri, çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları ve mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları hakkında bilgi sahibi olma becerisi kazandırır.
7 Sözlü ve yazılı iletişimde Türkçeyi çok daha etkin bir biçimde kullanabilme ile birlikte en az bir yabancı dil bilgisi becerisini kazandırır.
8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olma; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisini kazandırır.
9 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olma, mühendislik uygulamalarında standartları kullanma becerisini kazandırır.
10 Proje yönetimi, risk yönetimi, girişimcilik, yenilikçilik, sürdürülebilir kalkınma ve değişiklik yönetimi gibi iş hayatındaki uygulamalarda bilgi sahibi olma becerisini kazandırır.




https://obs.kmu.edu.tr/oibs/bologna/progLearnOutcomes.aspx?lang=tr&curSunit=12501