Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Sıkça Sorulan Sorular

  • Nasıl randevu alabilirim?

İletişim menüsündeki belirtilen ofis numarasından arayarak, pdrem@kmu.edu.tr adresine mail atarak ya da merkezimize gelerek başvuruda bulunabilirsiniz. Mailde adınız soyadınız, okuduğunuz bölüm, hangi konuda hizmet almak istediğiniz ve uygun gün/saati belirtmeniz size geri dönüş yapmamızda bize kolaylık sağlayacaktır.

  • Merkezimize kimler başvurabilir?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencileri ile üniversite personeli olmak üzere Merkeze başvuran bütün bireyler hizmetlerimizden yararlanabilir.

  • Merkez nerede?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde, Eğitim Fakültesi zemin katındadır.

  • Merkezde verilen hizmetlerden ücret alınmakta mıdır?

Hayır, Merkezde verilen tüm hizmetler ücretsizdir.

  • Yapılan görüşmeler gizli kalır mı?

Psikolojik danışma oturumlarında kişisel bilgileriniz (isim, yaş, bölüm vb.) de dahil olmak üzere paylaşımlarınız gizli tutulacaktır. Üçüncü bir kişi ile paylaşılmayacaktır. Ancak süreç içinde sizin kendinize veya başka birine zarar verme durumuna ilişkin bir izlenim oluşması durumunda, bu durum üçüncü kişilerle görüşmeyi veya bilgi alışverişinde bulunmayı gerektirebilir.

  • Psikolojik danışma nedir?

Tarafsız, güvenli ve kişilik haklarınıza saygılı olunan bir ortamda bireyin kişisel, sosyal, eğitimsel ve mesleki konularda becerilerini artırmayı ve var olan problemlerini çözmeyi amaçlar. Psikolojik danışmada paylaştığınız konularda sizi yargılamadan, koşulsuz kabul göstererek açık ve dürüst davranarak dinler ve problemleri çözmenizde size yardım sunmaya çalışırız.

  • Görüşmeler ne kadar sürer?

Bireysel psikolojik danışma oturumları 40-50 dakika arasında sürmektedir. Grupla psikolojik danışma oturumları ise 60-90 dakika arasında sürmektedir.

  • Görüşmeler ne kadar devam eder?

Psikolojik danışma süreci bireyin ihtiyaçlarına göre değişmektedir. Bireysel psikolojik danışma süreci 6-9 hafta arasında gerçekleşmektedir. Oturumlar danışanın ihtiyacına göre haftada, on beş günde ya da ayda bir gerçekleştirilebilir. Grupla psikolojik danışma ise 8-10 hafta arasında gerçekleşmektedir.

  • Görüşmeler bittikten sonra yeniden hizmet alabilir miyim?

Oturumlar bittikten sonra birey ihtiyaç duyduğu takdirde her zaman yeniden başvuruda bulunabilir. Randevu yoğunluğuna göre sırası geldiğinde yeniden hizmet alabilir.

  • Görüşmeyi erteleyebilir ya da iptal edebilir miyim?

Psikolojik danışmanın etkililiği için oturumlara düzenli katılmanız önerilir. Ancak oturumlara gelemeyeceğiniz durumları Merkeze önceden haber vermeniz gerekmektedir.

  • Randevuya gelmezsem ne olur?

Merkezden aldığınız iki randevuya haber vermeden gelmediğiniz takdirde başvurunuz ihtiyacınız kalmadığı düşünülerek sonlandırılır. Hizmet almaya devam etmeyi istemeniz durumunda ise en baştan başvuru yapmanız ve bekleme listesinde sıranızı beklemeniz gerekmektedir.

  • Hangi konularda yardım alabilirim?

Bireysel psikolojik danışmada;

Üniversiteye uyum

Aileyle ilişkiler

Arkadaşlarla ilişkiler

Kişisel sorunlar

Kaygı problemleri

Depresyon

Akademik başarı

Kariyer danışmanlığı

Yas

Verimli ders çalışma

Zaman yönetimi

Kendini tanıma

Grupla psikolojik danışmada

İletişim becerileri

Kişilerarası ilişkilerde sorun çözme becerileri

Kariyer planlama

Kendine güven

Sosyal kaygı

Zaman yönetimi

Bilinçli farkındalık

Okunma Sayısı: 24