Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ TÜBİTAK 2037-B Bilimsel Eğitim Etkinlikleri

Katılımcı Değerlendirme Kriterleri

Etkinliğe Kabul Edilecek Katılımcılarda Aranacak Koşullar ve Katılımcıların Seçimi

1. Doktora veya eşdeğer bir dereceye sahip olmaları veya doktora derecesine sahip değilse doktora yeterliliğini tamamlayarak doktora tez döneminde olan araştırmacılar başvuruda bulunabilir.

2. Daha önce TÜBİTAK tarafından desteklenen 2237-B Proje Yazma Eğitim etkinliğine katılmamış olmak. (Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir eğitim etkinliğine katılmış olanların başvuruları geçersiz sayılacaktır).

3. TÜBİTAK araştırma projelerinden (1001, 1002, 1005, 3501) herhangi birini yürütmüyor/yürütmemiş olmak.

4. Kurs için belirlenen kontenjan 40 kişi olup etkinliğe kabul edilecek kursiyerlerin seçiminde başvuru sıraları esas alınacaktır.

5. Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması zorunludur.

6. Belirlenen kontenjandan daha fazla müracaat olması durumunda etkinliğe kabul edilecek kursiyerlerin seçiminde, sunduğu TÜBİTAK Araştırma Projesi (1001, 1002, 1005, 3501) önerisi olumsuz sonuçlanan ve etkinliğe bu proje önerisi ile katılım sağlayacak kursiyerlere öncelik verilecektir.

7. OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olması.