Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sürekli Eğitim Uyg.ve Arş. Merkezi

Refleksoloji Kursu

Merkezimizde Refleksoloji Kursu yapıldı.

İlgiyle izlenen kurs, refleksoloji uzmanı Sultan Kurtuluş tarafından verildi. Kursta, ayak tabanındaki sinir ağlarının anatomik özelliklerinin anlatılmasından ardından, farklı refleks bölgelerine yapılan masajla bedendeki tüm sistemleri dengeli çalıştıracak uygulamalar yapıldı. 

Masaj uygulamaları sırasında katılımcılara, aromatik bitkisel yağlarla bedendeki hastalıkları nasıl teşhis edebileceklerini ve bu uygulamaların tedaviye ne şekilde katkı sağlayacağı ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Yapılan masajın beden enerjisini artırdığını vurgulayan uzman Sultan Kurtuluş “Refleksoloji, genel vücut ağrılarının azaltılmasında, çalışma gücünün artırılmasında, kist sorunlarında yararlıdır. Ayrıca hazımsızlık, stres, uykusuzluk, sırt ağrısı, romatizma, sinüzit, astım, siyatik ve baş dönmesi gibi çok sayıda hastalık tedavisinde de rahatlatıcı bir yöntem olarak kullanılır” açıklamalarını yaptı.

Öğrendiklerini birbirleri üzerinde deneyerek pekiştiren katılımcılar, refleksoloji biliminin özellikle duygusal boyuttaki yararları ve aromaterapiyle ilişkisi hakkında bilgi aldılar. Kursta, ders aralarında ikramlar sunuldu ve hareketlendirici/eğlendirici oyunlara yer verilerek kursiyerler arasında kaynaşma sağlandı.

Şehir dışından da katılımın olduğu etkinliğe öğrencilerin yanı sıra işçi, öğretmen, ev hanımı, fizyoterapist, akademisyen, hemşire gibi farklı meslek alanlarından kursiyerler katıldı.

Katılım Belgesi alan kursiyerler bu bilgilerini yakın çevrelerindeki bireylere kullanabildikleri gibi, ücret karşılığında da masaj uygulamaları yapabilecek.

 

Kursta ders aralarında hareketlendirici oyunlar oynandı

Beden anatomisi ve sinirlerin organlara etkisi, düş gücünün kullanılması tekniğiyle anlatıldı

Ders aralarında hareketlendirici oyunlarla kaynaşma sağlandı