SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Spor Bilimleri Fakültesi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Spor Bilimleri Fakültesi

Bölüm Başkanının Sunuşu

BÖLÜM BAŞKANININ SUNUŞU

Değerli öğrencilerimiz;

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim faaliyetlerine devam eden Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nde, dünyada popülaritesi giderek artan spor bilimleri alanının gereksinim duyduğu nitelikli eleman ve antrenörleri yetiştirme amacına uygun olarak eğitim-öğretim plan ve programı uygulanmaktadır. Spor bilimleri alanındaki gelişmeler dünyada olduğu gibi ülkemizde de sporda uzmanlaşmayı zorunlu kılmaktadır.

Bölümümüzde sektörün ihtiyaçlarına göre hazırlanmış ders müfredatında antrenman bilgisi, spor fizyolojisi, spor biyomekaniği, sporcu beslenmesi, sporda yetenek seçimi, anatomi ve kinesiyoloji, sporda beceri öğrenimi, spor psikolojisi ve spor sosyolojisi gibi teorik derslerin yanı sıra ve bireysel-takım sporları kategorisinde yer alan farklı disiplinlerdeki uygulamalı derslerin eğitimi verilerek geleceğin antrenörlerinin donanımlı olarak yetiştirilmesi amaçlamaktadır. Ayrıca, bölüm müfredatında yer alan dersler çağdaş eğitim yaklaşımı anlayışıyla teknolojik araç ve gereçlerinin yardımıyla sürdürülerek öğrencilerimiz için daha verimli ve etkin bir süreç sağlanmaktadır.

Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, üniversiteler, yerel yönetimler, amatör ve profesyonel spor kulüpleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatları ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda antrenör kadrolarında çalışabilme hakkına sahip olmaktadır. Ayrıca özel spor merkezleri ve turizm gibi alanlarda sportif aktivitelerin öğretilmesi, uygulanması ve organizasyonlarında görev alabilmektedirler.

Giderek küreselleşen dünyamızda siz değerli öğrencilerimizi gerek akademik gerek iş yaşantınızda ihtiyaç duyacağınız bilgi ve beceriler ile donatmak adına üzerimize düşen büyük sorumluluğu yerine getirmek için Antrenörlük Eğitimi Bölümü olarak sizlere her türlü desteğe hazır olduğumuzu hatırlatmak isterim.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

 

                                                               Doç. Dr. Kazım NAS

                                                Bölüm Başkanı