Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Spor Bilimleri Fakültesi

Spor Yöneticiliği Bölümü

Bölüm Başkanının Mesajı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Programı; değişen ve gelişen dünya düzeninde, spor ve sporla ilgili organizasyonların bir alanında uzmanlaşmak, spor endüstrisi, spor ekonomisi, rekreasyon, spor organizasyonları, spor pazarlaması gibi bir çok alanda problemlerle başa çıkabilme özelliğine sahip, yaratıcı, düşünebilen, karar verme yetisine sahip, yeniliklere açık spor yöneticileri yetiştirmeyi hedeflemekte ve amaç edinmektedir.

Spor Yöneticiliği Programı; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, uygulamalı ve teorik spor dersleri, çağdaş, kapsamlı, geniş eğitim müfredatıyla öğrencilerin spor bilgisini, spor felsefesini, sporun sosyolojik etkisini ve yerini tanımasını sağlayacak niteliktedir.

Spor Yöneticiliği Programından mezun olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Spor il ve ilçe müdürlükleri, federasyonlar, spor kulüpleri, turizm sektörü, özel ve kamu kuruluşları, fitness gibi çeşitli spor departmanlarında iş imkânı bulma şansına sahiptirler. Ayrıca bölümümüz öğrencileri, belirlenen şartları sağlamak koşulu ile tanınan formasyon eğitimini alarak Beden Eğitimi Öğretmeni olabilirler.

Spor Yöneticiliği Bölümümüzün akademik kadrosu ise 4 Prof. Dr., 3 Doç. ve 2 Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır.

                                                                                                                                    Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ