Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Tercüme ve Tashih Uygulama ve Araştırma Merkezi

HAKKIMIZDA

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ

TERCÜME VE TASHİH UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

MERKEZİN AMACI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tercüme ve Tashih Uygulama ve Araştırma Merkezi 05.02.2019 tarihinde uygulama ve araştırma merkezi olarak kurulmuştur. Merkezin amacı kurum içi ve kurum dışı bireylere (akademisyen, araştırmacı, öğrenci) ve kurumlara (kamu veya özel) doğru, hızlı ve güvenilir tercüme hizmetleri sunmaktır.

MERKEZİN YÖNETİM ORGANLARI

1. Merkez Müdürü

2. Müdür Yardımcıları

3. Tercüme Ekibi

Tercümeler, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde görevli alanlarında uzman, deneyimli, nitelikli ve yetkin öğretim üye/elemanları tarafından yapılmaktadır.

MERKEZİN FAALİYET ALANI

Merkezin faaliyet alanı; Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında hazırlanan akademik metinlerin (Kitap, Bildiri, Makale ve Özet gibi ) tercüme ve tashihinin hedef dillerde yapılmasıdır.

Aşağıdaki dillerde tercüme hizmeti verilmektedir.

Türkçe-İngilizce

İngilizce-Türkçe

Türkçe-Almanca

Almanca-Türkçe

Türkçe-Arapça

Arapça-Türkçe

Türkçe-Fransızca

Fransızca-Türkçe

Türkçe-Farsça

Farsça-Türkçe

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde görevli tüm akademisyenler, öğrenciler ile diğer birey ve kurumlar tercüme ve tashih hizmetlerinden yararlanabilirler.