Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Uluslararası İlişkiler Uyg. Ve Arş.Mrk.

Kültürel Ve Sportif Faaliyetler

 
      



Çağdaş bir üniversitenin, iyi bir eğitim yanında sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yoluyla ilerleyebileceğinin bilincinde olan üniversitemiz, bu doğrultuda birçok etkinlik düzenlemekte ve sportif başarılar elde edilmektedir. 

Yunus Emre Yerleşkesinde bulunan kapalı spor salonu sağlıklı yaşam ve spor başlığıyla üniversite öğrencisi ve personeline hafta içi ve hafta sonları kullanımlarına açık bulunmaktadır. 

Akademik yıl içinde üniversitemiz bünyesinde çeşitli konularda seminerler, konferanslar, panel ve söyleşiler, eğlence programları, Mevlana gecesi, kan bağışı gibi çok sayıda faaliyet yapılmaktadır. Bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda sık sık toplantı, panel ve konferanslar düzenleyerek alanlarında devlet adamı, bilim adamı ve sanatçılarını davet etmektedir. 

Kampuste Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na bağlı Kapalı Spor Salonu bulunmakta olup, öğrencilerin voleybol, basketbol, hentbol gibi branşlarda spor yapabilecekleri ortam sunulmaktadır. Ayrıca bir kondüsyon salonu da yer almaktadır. 

Öğrenci topluluklarının yaptığı sosyal, kültürel, sportif etkinlikler üniversitemiz tarafından desteklenmektedir. Öğrencilerimizden gelen istekler doğrultusunda değişik alanlarda yeni öğrenci topluluklarının kurulması teşvik edilmektedir. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak çalışmalarına devam etmekte olan toplam 17 topluluk vardır. 

Geleneksel olarak her yıl Mayıs ayında düzenlenen bahar şenlikleri kapsamlı ve görkemli etkinliklerle festival havasında gerçekleştirilmektedir.