Kredi ve Burs Başvuruları Başladı

Tarih: 13 Ekim 2026

 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI BURS/KREDİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Gençlere güvenli ve konforlu barınma imkanı sunmanın yanı sıra onları maddi açıdan da destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs/kredi başvurularını almaya başladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruyla, 2026-2027 eğitim öğretim dönemi burs/kredi başvurularının başladığını bildirdi.

2026-2027 eğitim öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler, halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs/kredi başvurusunda bulunabilecek.

Başvurular için son gün 16 Ekim

16 Ekim Cuma günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler, yine bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecek.

Okunma sayısı: 14 kez okundu