Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Eğitim Fakültesi

EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

 

   Eğitim Bilimleri Bölümünün temel işlevi; eğitim fakültelerinin lisans programlarındaki öğretmenlik meslek derslerini yürütmek, ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar ile öteki eğitim kurumlarındaki yönetici ve öğretmenler için hizmet içi eğitim programları uygulamak ve eğitim alanında araştırmalar yapmaktır.

   Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim; Eğitim Yönetimi; Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalları olmak üzere dört anabilim dalından oluşmaktadır. Bu anabilim dallarından yalnızca Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık anabilim dalında lisans programı bulunmaktadır. Bölümümüzde 5 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi ve 7 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 16 akademik personel görev yapmaktadır. Eğitim Bilimleri Bölümü akademisyenleri için tıklayınız.

 

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı

 

   Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programının temel amacı, devlet ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte kuramsal ve uygulama yönü güçlü, 21. Yüzyıl paradigmasını anlayabilen, değişen dünyanın ve insanların sorunlarının farkında olan, eleştirel ve analitik düşünce becerilerini kazanmış, alanında yeterli ve yetkin rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar yetiştirmektir.

   Programın genel amaçları doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerindeki temel hedefler ise, kişisel farkındalık ve anlayışını kazanmış, açık fikirli, nesnel, yetkin, güvenilir, sosyal becerileri gelişmiş, etik anlayışına sahip, bireysel ve kültürel değerlere duyarlı etkili psikolojik danışmanlar yetiştirmektir. Ayrıca rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanındaki kavramlara hâkim, bireyi tanıma tekniklerini etkili bir şekilde kullanabilen, geleneksel ve güncel psikolojik danışma kuram ve yaklaşımlarını bilen ve uygulayan, rehberlik ve psikolojik danışma programları geliştirebilen mesleki açıdan yetkin psikolojik danışmanların yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
   Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı, 2018 - 2019 eğitim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Programda zorunlu olarak alan bilgisi, genel kültür ve uygulama derslerine yer verilmektedir. Ayrıca öğrenciler seçmeli dersler de almaktadır. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülmektedir. Eğitim öğretim faaliyetleri, alanında uzman öğretim elemanlarından oluşan ve dinamik bir kadroyla, alandaki gelişme ve değişmelere uygun, demokratik ve katılımcı bir ortamda gerçekleştirilmektedir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında 2 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi olmak üzere 5 akademik personel görev yapmaktadır.

   Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı mezunları resmî ve özel okullarda, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, üniversite psikolojik danışma merkezlerinde, askeri birliklerde ve hastanelerde çalışabilmektedir.

 

Bölümümüz ile ilgili Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan veriler için tıklayınız.

 

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı dersleri için tıklayınız.