Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Erasmus

Hakkımızda

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü internet sitesine hoş geldiniz.

İnternet sitemizde, AB Eğitim ve Gençlik Programları ve yükseköğretim kurumlarını ilgilendiren Erasmus programı hakkında kısa ve öz bilgiler sunulmuş, ayrıca bu programlarla ilgili daha detaylı ve güvenilir bilgi edinebileceğiniz internet kaynaklarına bağlantılar verilmiştir.

Erasmus programından Erasmus Üniversite Beyannamesi - EÜB (Erasmus University Charter - EUC) sahibi yükseköğretim kurumları ile bu kurumlarda kayıtlı öğrenciler ve akademik/idari personel yararlanabilmektedir. EÜB, Erasmus programı değişim esasları ve prensiplerini içeren; dolayısıyla programdan yararlanabilme vizesi anlamı taşıyan bir dokümandır.
 
Haziran 2009 döneminde Koordinatörlüğümüz tarafından Üniversitemiz için yapılan EÜB başvurusu, AB Komisyonunun ilgili birimi tarafından değerlendirilerek Aralık 2009 döneminde onaylanmış ve ilan edilmiştir. Üniversitemize tahsis edilen Erasmus ID kodu ve EUB (Charter) numarası aşağıda verilmiştir. 
 
Erasmus programından yararlanabilmenin bir sonraki adımı, Ulusal Ajans’a hibe başvurusu yaparak mali katkı sağlamaktır. Ulusal Ajans’a yılda bir kez yapılabilen söz konusu hibe başvurusu, Üniversitemiz adına Mart 2010 döneminde Koordinatörlüğümüz tarafından gerçekleştirilmiştir.
 
Erasmus programı ve gelişmeler hakkında internet sitemizden, birim ve bölüm koordinatörlerimizden veya Koordinatörlüğümüzden bilgi alabilirsiniz.
 
 
KMU Erasmus ID kodu       :TR KARAMAN01
EUB (Charter) No               : 246935-IC-1-2010-1-TR-ERASMUS-EUCX-1