Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dergisi

YAZIM KURALLARI

Yazım Kuralları

 

 

Makalenin Word şablonu için tıklayınız

Makalenin Latex şablonu için tıklayınız

Latex şablonu için ek dosyalar

Telif hakkı devir formu için tıklayınız


 

Tüm düzenlemenizi bu belge üzerinde tamamlayınız ve farklı bir biçimlendirme kullanmayınız. Belgeyi, dosya adı makale başlığı olacak şekilde kaydedip https://dergipark.org.tr/tr/pub/kmujens sisteminden gönderiniz.

 

Dergiye gönderilen aday makaleler başka bir yerde yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır. Yayımlanmak üzere kabul edilen makalelerin tüm yayım hakları KMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dergisine aittir. KMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dergisine gönderilen aday makalenin yazımında anlatım olabildiğince sade, anlaşılabilir, kısa ve öz olmalıdır. Yargı veya kesinlik içeren ifadeler mutlaka verilere/referanslara dayandırılmalıdır. Makale yazımında 3. tekil kişi anlatımı kullanılmalıdır. Yazım sürecinde Türk Dil Kurumu' nun en son yayımladığı İmlâ Kılavuzu rehber alınmalıdır. Aday makale Türkçe veya İngilizce yazılabilir.

 

KMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dergisine gönderilen aday makale önce Editör ve/veya Editör yardımcıları tarafından yayın politikası ve kuralları bakımından biçimsel olarak incelenmektedir. Uygun bulunmayan aday makale değerlendirme aşamasına geçmeden önce gerekli düzeltmelerin yapılması için tekrar yazara/yazarlarına gönderilir.

 

Değerlendirilmeye uygun görülen aday makale değerlendirilmek üzere ilgili alandan en az iki (2) hakeme gönderilir.  Değerlendirilen aday makale hakkında hakemler arasında görüş ayrılığı olması durumunda, aday makale üçüncü bir hakeme gönderilir. Aday makale ikiden fazla hakeme gönderilmiş ise, çoğunluğun görüşü esas alınır. Gerek duyulması halinde çalışmalar, hakemlerden gelen eleştiri ve öneriler doğrultusunda düzeltilmek üzere yazara/yazarlara geri gönderilir.

Yazar/yazarlar tarafından düzeltilen aday makaleler ilgili hakem/hakemler ve editör tarafından incelenerek uygun görüldüğü takdirde basılmak üzere kabul edilirler.