Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Mühendislik Fakültesi

Tarihçe-Tanıtım

2010 yılında kurulan Mühendislik Fakültesi, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrenci alarak Gıda Mühendisliği (2011-2012), Enerji Sistemleri Mühendisliği (2012-2013), Biyomühendislik (2013-2014), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (2015-2016), İnşaat Mühendisliği (2016-2017), Makine Mühendisliği (2018-2019), Bilgisayar Mühendisliği (2018-2019) Bölümlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Fakültede programlar; öğrencilere verimli öğrenme ortamı sağlamak, programları cazip hale getirmek, öğrencilerin bireysel ve grup çalışmaları yapabilmeleri, analitik bakış açısı geliştirip yaratıcı ve girişimci bireyler olmalarını sağlamak amacıyla, modern standartlara uygun olarak hazırlanmıştır. Bu amaçla öğretim, ders-uygulama-laboratuvar olmak üzere üç aşamada modern dersliklerde ve donanımlı laboratuvarlarda gerçekleştirilmektedir. Kapsamlı teorik ve laboratuvar bilgisiyle mezun olan öğrencilerin iş ve sosyal hayatlarında yeterlilik kazanması hedeflenmektedir.

Fakülte öğretim elemanları TÜBİTAK, DPT, BAP, Sanayi Bakanlığı ve AB gibi ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarca desteklenen birçok araştırma projesi yürütmektedir. Fakültede eğitim-öğretimin yanında araştırma ve yayın alanında son derece verimli ve üretken çalışmalar gerçekleşmektedir.

Bilimsel çalışmaların yanı sıra üniversite yerleşkesi içerisinde öğrencilerin yaralanabileceği sosyal, sportif ve eğitim amaçlı bir ortam sağlanmıştır. Üniversite kampüsü içerisinde yüzme havuzu, tenis kortları, minyatür futbol sahaları bulunmaktadır.

Mühendislik Fakültesi çatısı altında aşağıda detayları verilen bölümler eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinde bulunmaktadır.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

BİYOMÜHENDİSLİK

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ