________________________________________________________________________________________________________________
Hürmetli Meslektaşlarımız
Sizleri büyük Türk sufisi ve şairi Yunus Emre’nin beldesi Karaman’dan selamlarız. “Acedemia” kelimesi “Akedom zeytinliklerinden” gelmektedir. Malum olduğu üzere Platon Atina’da talebeleri ile akedom zeytinliklerinde sohbet edermiş. Türk – İslam medeniyetinde de sohbet kavramı çok önemlidir ve gücünü sevgiden alır. Adı ister “kongre” ister “sempozyum” olsun akademi sohbet meclisidir yani sevginin, muhabbetin ifadesidir.
Akademisyenlerin uzun yıllar emek verdiği düşünce ve bilgilerin ortak bir zeminde konuşulup ve sohbet temelinde değerlendirilmesi akademik faaliyetler için öncelikli bir husustur.
Yunus Emre hazretlerinin çığır açıcı ifadelerinden biri de “Sen elif dersin hoca, manisi ne demektir”. Bu mısradan aldığımız ilhamla yapacağımız kongre ile bir zihin ve gönül coşkusu yaşamak ve yaşanmasına vesile olmak isteriz.
Karaman 1989 yılında Konya’dan ayrılarak valilik seviyesine çıkarılmış olsa da geleneği ve mazisi çok derinlerde olan muteber kadim bir ilimizdir. 13.yüzyılda Karamanoğullarının başkenti olan Karaman aynı zamanda ilim ve irfan şehri de olmuştur. Mazisinden almış olduğu güç ve destek ile modern Türkiye Cumhuriyeti içinde de dinamizm oluşturmasını bilmiştir. Buradan hareketle günümüzde Karaman önemli bir turizm, tarım, gıda sanayi ve teknolojisi, gıda makinaları üretimi yanında irili ufaklı birçok ticaret ve teknoloji müesseseleriyle ülkemizin gelişimi ve kalkınmasına katkı sağlamayı başarmıştır. Karamanlının bu gayreti el’an da büyüyerek devam etmekte ve tarihinde ki “hanedan şehir” olma vasfını sessiz ve derinden devam ettirmektedir.
2007 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kurulması bu varoluş mücadelesi ve Karaman’ın gelişimi için önemli bir dinamizm olmuştur. Üniversitemizin bu dinamizmden aldığı desteği gelecek adına büyük bir umut ve beklenti haline dönüştürebilmesi ve bu umudun gerçekleşmesi için gerekli mücadeleyi göstermede liderliği önemlidir.
Bu çerçevede Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan Makine, Bilgisayar, Biyomühendislik, Elektrik ve Elektronik, Enerji Sistemleri, Gıda, İnşaat, Metalürji ve Malzeme Mühendislikleri gibi bölümleriyle yerelden güç alarak, evrensele ulaşma çabasını sürdürmektedir.
Bu heyecanın göstergesi olarak 1. Ulusal Mühendislik ve Teknoloji kongresini düzenlemekten ve sizleri aramızda görmekten şeref duyacağımızı bildirerek, kongremize teşriflerinizi bekleriz.
Kongre Düzenleme Kurulu
Sponsorlar
____________________________________________________________________________________________________________