Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Arkeoloji Bölümü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Yeniden Öğrenci Alıyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, 2010 yılında kurulmuş ve 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştı. 2019 yılında birçok üniverstedeki Arkeoloji bölümleriyle birlikte öğrenci alımına kapatılmıştır. Bölümümüz bu yıl, 2024-2025 eğitim-öğretim yılıyla birlikte yeniden öğrenci almaya başlayacaktır. Geçen sürede daha güçlü bir kadroya ulaşmıştır. Halihazırda bölümde 4 Doçent ile 3 Dr. Öğretim Üyesi bulunmaktadır.

Yeni dönemle birlikte bölüm ders müfredatı güncellenmiştir. Dersleri arasında Antik Yunan seramik, mimari ve heykel sanatı dersleri başta olmak üzere Antik Yunanca ve Latince, Eskiçağ Tarihi ve Mitoloji dersleri yer almaktadır. Bunların yanı sıra Prehistorya, Protohistorya ve Bizans Sanatı alanlarında seçmeli dersler bulunmaktadır. Bölüm, güçlü kadrosu ve yenilenen müfredatı ile yeni dönem öğrencileri için hazırdır.

Arkeolji Bölümü, 2019 yılında Yüksek Lisans programını açmıştır. 2020 yılında ise Doktora programı açılmıştır. Hem Yüksek Lisans hem de Doktora programında ilk mezunlarını vermiştir. Her iki programda da eğitim-öğretim aktif olarak devam etmektedir.