- 2023 Mart dönemi proje başvuruları devam ediyor. Başvurular 24 Mart tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecektir.
- Proje başvuruları e-Bap otomasyonu üzerinden yapılacaktır. Ayrıca proje öneri dosyası da BAP birimine elden teslim edilecektir. Başvuru dosyasında bulunan belge ve bilgiler otomasyona da yüklenmelidir.
- Projeler, yıl boyunca e-Bap otomasyonu üzerinde hazırlanabilmektedir. Sistem, proje başvurularına açıldıktan sonra projeler sistem üzerinden "gönder" diyerek BAP birimine gönderilmelidir.
- Araştırmacıların Münferit proje başvurusu yapabilmeleri için son iki yıl içerisinde TÜBİTAK'a başvurmuş olmaları ve TÜBİTAK değerlendirmesinde C puanı almış olmaları gerekmektedir. Ancak Doktorasının üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olan araştırmacıların Münferit Proje başvurularında TÜBİTAK’a başvurmuş olmaları şartı aranmayacaktır. Projelerin TÜBİTAK tarafından yapılan başvuru değerlendirme sonucunu gösteren belge, başvuru belgeleri ile birlikte BAP birimine teslim edilmesi gerekmektedir.
- Proje önerilerinde yolluk ve bursiyer harcamaları desteklenmeyecektir.
- Proje destek üst limitleri aşağıdaki gibidir.
Yüksek Lisans Tez Projeleri : 18.000 TL
Doktora Projeleri : 24.000 TL
Münferit Araştırma Projeleri : 30.000 TL
- Yeni proje başvurusu yapacak olan yürütücüler, BAP komisyonuna sunacakları dosyada aşağıda ki belgeleri hazırlamaları gerekmektedir.
- Proje Başvuru Formu (http://bapotomasyon.kmu.edu.tr/index.php?act=guest&act2=sayfa&id=36 linkinden form indirilerek doldurulduktan sonra otomasyona yüklenir.)
- Proje yürütücüsünün ve varsa projede görev alan araştırmacıların özgeçmişleri.
- Bütçe oluşturulurken yararlanılan proforma faturalar
- Yüksek Lisans ve Doktora Tez Projelerinde ilgili Enstitü Yönetim Kurulunun tez önerisi kabul kararı.
- Gerekli hallerde Etik Kurul kararı eklenmelidir.
. Başvuru dosyasında bulunan belgelerin asıllarının verilmesi esastır. Aslı bulunmayan belge/belgelerin ilgili makama aslı gibidir yaptırılması gerekmektedir.
. Başvuru formu, özgeçmişler ve proforma faturalar imzalı ve/veya paraflı şekilde teslim edilmelidir.
. Bir yürütücü aynı anda en fazla 2 münferit, 3 tez projesi yürütebileceğinden başvuru yapılırken bu sayılara dikkat edilmesi gerekmektedir.
. Münferit proje başvurusunda bulunacak yürütücüler, yürüttükleri her bir münferit projenin sonuçlarıyla ilgili en az bir çalışmasını uluslararası düzeyde taranan hakemli dergilerin birinde yayımlatması veya yayıma kabul edildiğini belgelemesi gerekmektedir. (KMÜBAP Yönergesi: Madde 17/1). Böyle bir yayının bulunmaması halinde yeni münferit proje başvurusu yapılamayacaktır.
Hazırlanan bu belgeler, 24 Mart tarihine kadar otomasyon üzerinden ve elden teslim edilmesi gerekmektedir.
Otomasyona proje girişleri sırasında karşılaşılacak aksaklıklar ve sorular için BAP Birimi (3197) aranıp destek alınabilir.