Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programının temel amacı, mezunlarını alanlarında öncü kurumlarda kariyer yapmaya hazır, sürekli öğrenmeyi ve gelişmeyi hedefleyen, toplum için sorumluluk alan bireyler olarak yetiştirmektir. Programımızın üç temel eğitim amacı bulunmaktadır. Bunlar;

1. Endüstride ve Akademide Liderlik: Mezunlarımız, elektrik, elektronik, enerji ve otomasyon gibi sektörlerde ulusal ve uluslararası düzeyde liderlik yapabilecek niteliklere sahip olacaklardır. Bu kapsamda, araştırma-geliştirme, tasarım, üretim, bakım-onarım ve test gibi alanlarda mühendislik rollerini üstleneceklerdir. Ayrıca, lisansüstü eğitimle akademik alanda da liderlik rollerini üstleneceklerdir.

2. Sürekli Öğrenme ve Gelişme: Mezunlarımız, mesleklerinde yaşam boyu öğrenmeyi teşvik edecek bir akademik zeminle donatılacaktır. Bu doğrultuda, yurt içinde ve yurt dışında lisansüstü araştırmalar yapabilecekleri, yeni teknolojileri takip edebilecekleri ve kendilerini sürekli olarak yenileyebilecekleri bir yetkinlik kazanacaklardır.

3. Girişimcilik ve Toplumsal Sorumluluk: Mezunlarımız, elektrik-elektronik mühendisliği veya ilgili alanlarda bireysel veya ortaklık esasına dayanan ticari girişimlerde bulunabilecek ve yenilikçi projeler üretebileceklerdir. Ayrıca, meslek etiğine uygun olarak topluma karşı sorumluluklarını bilen ve yerine getiren bireyler olarak yetiştirileceklerdir. Bu çerçevede, toplum için faydalı projeler üretmeye ve danışmanlık hizmetleri sunmaya yönlendirileceklerdir.

Bu öğretim amaçları doğrultusunda Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programı, öğrencilere hem teknik bilgi ve beceriler kazandırmayı hem de onları liderlik, girişimcilik ve toplumsal sorumluluk konularında yetkin bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.