Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Karaman Uluslararası Dil Ve Edebiyat Sempozyumu

Kongre Çağrısı

Değerli Bilim İnsanları,

7-9 Kasım 2018 tarihlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde düzenlenecek olan I. Karaman Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi’nde sizleri Türk Dilinin başkenti olan Karaman’da ağırlamaktan onur duyarız.

Kongrede kuramsal ve uygulamalı akademik çalışmalarını sunmak üzere, dil eğitimi ve öğretimi, dilbilim ve edebiyat alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getirmeyi amaçlamaktayız. Anadilimiz Türkçenin Önemi, Türkçenin Eğitimi ve Öğretimi, Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi, Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi, Edebiyat Araştırma Yöntemleri, Edebiyat Öğretimi, Dilbilim, Disiplinler arası Dil, Çeviribilim ve Dilbilim Çalışmaları vb. konuları kapsayan araştırma ve çalışmalarınızı paylaşabilmeniz için bir köprü görevi görmekten gurur duyarız.

Bildiri özeti gönderimi için güncellenen son tarih 20 AĞUSTOS 2018’dir. Kongre dili Türkiye Türkçesidir. Bildiri özetleri hem Türkiye Türkçesi hem de İngilizce hazırlanarak gönderilecektir. Yabancı katılımcılar istedikleri taktirde sunumlarını kendi dillerinde sunabilecekler ancak bildirilerinin Türkçe metni akan yazı şeklinde arka duvara yansıtılacaktır. KUDEK1-2018, hakemli ve uluslararası bir kongredir. İki kör hakem tarafından (kör hakem sistemi) kongrede sunulmak üzere kabul edilen bildiri özetlerinin tam metinleri, katılımcı tercihleri ve düzenleme kurulunun kararı dikkate alınarak Ulakbim’de taranan uluslararası hakemli “Current Research in Social Sciences” ve “Current Research in Eucation” dergilerinde (http://aizonia.com/), isteğe bağlı olarak ve bildiri konularına göre, peyderpey -2019 yılı içerisinde- yayımlanacaktır Bu aşamada, belirtilen dergilerin kendi hakem kurulları ve yazım kuralları geçerli olacaktır. Kabul edilen bildiri özetleri ise, 2018 yılı içinde, "E-Özet Kitapçığı" şeklinde elektronik ortamda yayımlanacak ve ilgili katılımcıların e-posta adreslerine gönderilecektir. Bildiri tam metinlerinin ise yine 2018 yılı içinde “E-Kitap” şeklinde basılması ve indirme linkinin tük katılımcılarımızla paylaşılması planlanmaktadır.

 

KONGREMİZ YENİ AKADEMİK TEŞVİK KANUNU GEREĞİ YAPILAN DÜZENLEMELERE UYGUNLUK SAĞLAMAKTADIR. ULUSLARARASI NİTELİKTE BİR KONGREDİR.

ÖZET GÖNDERİMİ İÇİN SON TARİH, YUKARIDA BELİRTİLDİĞİ ÜZERE, 20.08.2018 TARİHİ, SAAT 17:00’A KADAR UZATILMIŞTIR.

 

Kongreye dair her türlü soru, görüş ve önerilerinizi internet sitemiz ana sayfasında "Bize Yazın" kısmından veya kudek1.2018@gmail.com adresine yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz. Kongre ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilmek için "https://kmu.edu.tr/kudek" internet sayfasındaki linkleri de ziyaret edebilirsiniz.


Değerli bilim insanları, sizleri Karaman I. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi’nde görebilmek dileği ile sizlere selamlar ve saygılar sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

KUDEK Kongre Düzenleme Kurulu

https://kmu.edu.tr/kudek/tr

 

 

Kongre Bildiri Konuları*

o        Türkçenin Eğitimi ve Öğretimi

o        Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi

o        Yurt Dışındaki Türk Çocuklarına Türkçe Öğretimi

o        Türkiye Türkçesi Öğretimi

o        Dünyadaki Türkoloji Merkezleri ve Çalışmaları

o        Türkiye’de ve Dünyada Dil Öğretimi

o        Bilim Dili Olarak Türkçe

o        Doğu-Batı Dilleri ve Edebiyatları Araştırmaları

o        Türk Dili ve / veya Edebiyatı Çalışmaları

o        Karşılaştırmalı Edebiyat

o        Dil İlişkileri ve Politikaları

o        Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi; Yöntem ve Teknikler

o        Disiplinlerarası Dil Öğretim Çalışmaları

o        Dilbilim Çalışmaları ve Araştırmaları

o        Çeviribilim Çalışmaları ve Araştırmaları

o        Çeviri Eleştirisi, Sosyolojisi ve Felsefesi Kuramlarına Yönelik Çalışmalar

https://kmu.edu.tr/kudek/sayfa/2139/kongre-bilgileri/kongre-bildiri-konulari/tr