Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Öğrenci Konseyi

Yaptıklarımız

Çanakkale Gezisi / 21-22-23/04/2019

 

 

 

Çanakkale Gezisi / 21-22-23/04/2018

 

 

 

Çanakkale Gezisi / 21-22-23/04/2017

Çanakkale Gezisi / 22-23-24/04/2016

Kafes Filmi Gösterimi 29/04/2015

 

 Ermeni Olayları İle İlgili Resim Sergisi / 12-13.05.2015

Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından Ermeni katliamı konulu fotoğraf sergisi açıldı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında açılan sergiyle yirmi adet fotoğraf ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. 

Sergi hakkında açıklamada bulunan KMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Gökhan Özen, Ermenilerin 100 yıl önce Türkler tarafından soykırıma uğradığı iddiasının gerçek olmadığını ortaya koymak ve tam tersine özellikle Doğu Anadolu’daki Türklere Ermeniler tarafından katliam yapıldığını göstermek amacıyla bu sergiyi düzenlediklerini ifade etti. Sergi, iki gün boyunca görülebilecek.

Çanakkale Gezisi / 17-18-19/04/2015

Avrupa Değişim Programları "Ahmet KATIKSIZ" / 23.12.2014

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Öğrenci Konseyi ve Uluslararası Gençlik Projeleri Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Avrupa Değişim Programları’ konulu konferans düzenlendi. KOP İdaresi Başkanlığı Koordinatörü Ahmet Katıksız’ın sunumunu yaptığı konferansa çok sayıda öğrenci katıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda öncelikle Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (KOP) faaliyetleri ve öğrencilere sağlanan Avrupa fırsatları anlatıldı. Daha sonra ise Ahmet Katıksız, KOP İdaresi Başkanlığının ortak olduğu Ulusal Ajans (UA) bünyesindeki Erasmus+ olarak adlandırılan Gençlik Programları hakkında öğrencilere detaylı bilgi verdi.

 

“KOP’un uluslararası gençlik festivallerinin ilki Karaman’da”

Ahmet Katıksız, kurum olarak yapmış oldukları projelerle gençlerin sosyal gelişimlerini desteklemeyi ve mesleki becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Katıksız, ayrıca KOP’un gençlerin daha fazla sosyalleşmeleri amacıyla 2015 yılında düzenlemeyi planladığı uluslararası gençlik festivallerinin ilkinin Karaman’da yapılacağı müjdesini verdi.

“Gençlerin toplumsal yaşama daha etkin katılmalarını sağlamak istiyoruz”

Ahmet Katıksız, faaliyetleri arasında gençlerin toplumsal sorunlar karşısında duyarlılığını artırmanın da yer aldığını ifade ederek, “Kurumumuz ve biz çalışanlar gençliğin sorunlarını her platformda dile getirmeyi ve bu sorunlara gençlerin bakış açısından çözümler üretmeyi amaçlıyoruz. Gençlerin karar alma süreçlerine destek vererek onların toplumsal yaşama daha etkin katılmalarını sağlamak temel hedefimiz.” dedi.

“Üniversite araçtır, kendinizi geliştirmek ve hedeflerinizi belirlemek sizin işiniz”

Üniversitelerin gençlerin kendilerini hayata hazırlamaları aşamasında sadece bir araç olduğunu savunan Katıksız, “Gençler üniversite okurken sadece derslerimi geçip diplomamı alayım düşüncesinde olmamalı. Üniversite yaşantısı boyunca kendimi daha fazla nasıl geliştiririm diye düşünmeli ve kendine hedefler belirlemelidir. Kişilerin gelişimi öncelikle kendilerine bağlıdır. Bireyler ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını belirleyerek buna uygun faaliyetler içerisinde yer almalılar.” şeklinde konuştu.

“100 bin kişi değişim programları ile yurtdışına gitti”

Erasmus+ olarak adlandırılan Gençlik Programlarından söz eden Ahmet Katıksız, bu programlar sayesinde farklı ülkelerden gelen gençlerin bir araya gelerek kendi ülkelerinin kültürlerini anlatma imkânı bulduklarını belirtti. Katıksız ayrıca gençlerin bu faaliyetlere katılarak sosyal bir çevre oluşturduklarını dile getirerek, “Bahsi geçen değişim programları sayesinde 100 bin kişi Avrupa’ya giderek gerek eğitim yönünden gerekse sosyal anlamda kendini geliştirme fırsatı yakaladı.” dedi.

KOP İdaresi Başkanlığı Koordinatörü Ahmet Katıksız daha sonra öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı ve öğrencilere değişim programlarının içeriği, başvuru şartları ve süreleri hakkında bilgi verdi. Ahmet Katıksız’a plaket takdim edilmesi ile konferans sona erdi.

 

 

Emeğe Saygı "Mehmet Nuri PARMAKSIZ" / 28.11.2014

 

KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda düzenlenen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından KMÜ Türk Dünyası Araştırma Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Mestan Karabacak bir konuşma yaptı. İLESAM’ın 1987 yılından bu yana emeğin ve telif haklarının korunması için çabalayan bir kurum olduğunu söyleyen Karabacak, “Korsan yayınlar günümüzde yaygın olarak satılmakta. Bunun önüne geçmek için yayınevleri fiyat farkını kapatacak indirimler yaparak daha çok satış yapılmasını sağlamalı.” dedi.

“Fikir sahibi olarak para kazanabilirsiniz”

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hakkında açıklamalarda bulunarak, fikir sahibi olmanın önemine değindi. Fikir sahibi olan insanların kolayca para kazanabileceklerini söyleyen Parmaksız, fikir üretmenin kolay olmadığını belirterek “Öyle bir fikir bulacaksınız ki herkesin işine yarayacak. İnsanlığa fayda sağlayacak bir fikir bulursanız bu fikirle para kazanmanız mümkün hale gelir.” şeklinde konuştu.

İLESAM’ın amacının fikir sahiplerinin emeğini korumak olduğunu dile getiren Parmaksız, kurumun çalışmalarından bahsetti ve telif hakları konusunda tecrübelerini paylaştı.

“Telif ihlali kul hakkına girmektir”

Mehmet Nuri Parmaksız, telif haklarının önemine değinerek, telif haklarından kaynaklanan anlaşmazlıklar ve ödenen tazminatlarla ilgili örnekler verdi. Telif hakkı ihlalinin yalnızca hukuksuzluktan ibaret olmadığına değinen Parmaksız, “Telif gaspı, hırsızlığın yanı sıra kul hakkına girmektir.” dedi.

“Başkaları için bir şey ifade etmese de siz istediğiniz şeyi başarın”

Altı ay gibi uzun bir süre yazmakta olduğu şiire kafiye uydurmaya çalıştığını söyleyen Parmaksız, “Geceleri uykusuz kaldım, uğraştım ve altı ay sonunda uğraş verdiğim kelimeyi istediğim dörtlüğün içine yerleştirdim. Bu uğraş beni yorsa da başarmış olmak beni çok mutlu etti. Başkaları için bir şey ifade etmese de siz istediğiniz şeyi başarın. Bu sizi çok mutlu edecek.” diye konuştu.

Şiir Dolu Konferans

Mehmet Nuri Parmaksız’ın konuşmasının ardından Karaman İLESAM İl Temsilcisi Hikmet Elitaş kendi şiirini seslendirdi. Denetim Kurulu Üyesi İbrahim Şaşma ise Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden faciası ve burada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza hitaben kaleme aldığı ‘Kara Beyitler’ adlı şiiri ile salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Daha sonra Mehmet Nuri Parmaksız, Öğr. Gör. Mestan Karabacak’ın yazmış olduğu şiiri seslendirdi.

İLESAM Genel Başkanı Parmaksız’a plaket takdim edilmesinin ardından konferans sona erdi. 

 

 

Çanakkale Gezisi / 18-19-20/05/2014