Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Ulusal Mühendislik ve Teknoloji Kongresi

DAVETLİ KONUŞMACILAR

 

Prof. Dr. İbrahim SEFA                                                                                                 

 

Gazi Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü "Şebeke Ölçekli Enerji Depolama ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları"

ÖZGE​ÇMİŞ

İbrahim Sefa Lisans derecesini 1985 yılında Gazi Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Eğitimi bölümünden, daha sonra Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini sırasıyla 1993 ve 1997 yıllarında Erciyes Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim dalından aldı. Halen Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır. Mevcut araştırma alanları arasında değişken hızlı sürücüler, güç elektroniği, kesintisiz güç kaynakları, enerji depolama sistemleri, yenilenebilir enerji kaynakları ve bunların şebeke arayüzleri bulunmaktadır. Yayımlanmış olan 29 makalesi uluslararası indeksli dergilerde, 52 makalesi uluslararası konferans ve sempozyumlarda olmak üzere iki adet uluslararası kitap bölümü ve ulusal düzeyde birçok makaleleri literatürde bulunmaktadır. IEEE üyesidir ve uluslararası bir UPS üretim şirketinin Türkiye'deki RD merkezinin danışmanıdır.

 

Prof. Dr. Erol Kurt                                                                                                                                                               

Gazi Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü "Düşük Güç Enerjı Kaynakları: Enerjı Hasatçıları"

ÖZGEÇMİŞ

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği Bölümü’nden 1998 yılında dereceyle mezun oldu. Yüksek Lisansını, Gazi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde Araştırma Görevliliğini yaptığı 2001 yılında Martensit-Östenit Faz Değişimli Alaşımlar üzerine Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. Ayni yıl Avrupa Lisansüstü Bursunu Almanya’daki Bayreuth Üniversitesi’nden kazanarak 4 yıl süren doktora çalışmasını Fizik-Matematik Enstitüsünde Manyetik akışkanların dinamik özellikleri üzerine tamamladı. Doktoradan sonra yurda dönen Kurt, bir süre özel kurumda Dışilişkiler Uzmanı olarak çalıştı ve Nükleer Füzyon üzerine yoğun çalışmalar yaptığı Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna 2006 yılında geçti. Türkiye’nin ilk kanıtlı füzyon çalışmalarını yürüten ekipte bulunan Kurt, Doçentliğini Atom Enerjisi Kurumun’da çalışırken aldı. 2009 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakultesi Elektrik Eğitimi Bölümüne Doçent olarak atanan Kurt, bir süre anabilim dalı başkanlığı ve Bölüm Başkan yardımcılıklarında bulundu. Daha sonra Teknoloji Fakultesine Doçent olarak geçen Kurt, bu fakültede halen eğitim/öğretim ve Ar-Ge çalışmalarına devam etmektedir. Alternatif enerjiler Araştırma Laboratuvarında çalışmalarını sürdüren Kurt, enerji hasatçıları, elektromanyetizma, mikrodalga, kaotik elektrik devreleri, jeneratör tasarımı ve imalatı gibi çeşitli alanlarda Ar-Ge çalışmalarına devam etmektedir. Çok sayıda yurtdışı araştırma makalesi ve 3 kitaba sahip olan Kurt, Türk Bilim  Araştırma Vakfı Genel Sekreterliğine devam etmektedir. Kendisi ayni zamanda Avrupa Yenilenebilir Enerji Sistemleri seri Konferansının kurucu başkanı, Journal of Energy Systems dergisinin Baş Editörlüğünü yapmaktadır. Pekçok SCI indeksli dergide Misafir editörlük icra eden Kurt evli ve 2 çocuk babasıdır