Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ III.Uluslararası Temel Eğitim Kongresi

Kongre Hakkında

Kıymetli Katılımcılar,

Teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşüm süreçlerinin neden olduğu değişim rüzgarı, tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da etkisini göstermektedir.  Teknolojik gelişmeler ile birlikte geleneksel sınıf ortamlarını dijitalleştirme, öğrenme süreçlerini kişiselleştirme ve yenilikçi teknolojileri entegre etme gibi yeni eğitim uygulamaları ortaya çıkmıştır.

Bu yeni uygulamalar, çocukların öğrenme tarzlarına ve ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlayacak, etkili bir öğrenme deneyimi sunmayı hedeflemektedir. Çocukların ilgi alanlarına, güçlü ve zayıf yönlerine, ihtiyaçlarına uygun, bireyselleştirilebilir ve zengin çevresel uyarıcılara sahip eğitim ortamları oluşturulması hedeflenmektedir.

Günümüzde uzaktan eğitim modelleri, mobil uygulamalar, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri, sosyal öğrenme platformları gibi dijital dönüşüm ürünlerinin yanı sıra çocukların gerçek dünya deneyimleri edinmesini sağlayacak ve onları okul duvarlarının dışına taşıyacak okul dışı öğrenme yöntemleri mevcuttur. Bu yöntemler çocukların kişisel ve akademik gelişimlerine katkı sunacaktır.

Bu kapsamda “Geleceğin Eğitim Uygulamaları” temasıyla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde 17-19 Ekim 2024 tarihleri arasında III. Uluslararası Temel Eğitim Kongresi-UTEK 2024 düzenlenecektir.

Geleceğe yön verecek çocukların eğitimi için yola çıkan, bilimsel bakış açısıyla eğitime katkı sunan siz değerli bilim insanlarını Karaman’da düzenlenecek  III. Uluslararası Temel Eğitim Kongresi’nde görmekten onur ve mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla…

 

                                                         III. Uluslararası Temel Eğitim Kongresi

                                              Düzenleme Kurulu