Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Yönetim Bilişim Sistemleri ABD

UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS

 
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı
 
 
 
Program Yetkilileri:
 
- Prof. Dr. Serkan ADA (Anabilim Dalı Başkanı)
- Doç. Dr. İlhami TUNCER (Erasmus Koordinatörü)
- Dr. Öğr. Üyesi Murat AK (Farabi Koordinatörü)
- Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cabir AKKOYUNLU (UZEM Sorumlusu)
 
 
Program Hakkında:
 
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı, İşletme Bilimi ve Bilgisayar Bilimleri alanlarının entegrasyonu ile dizayn edilmiş disiplinlerarası bir programdır. Hem bilişim alanının gerektirdiği teknik bilgi altyapısına sahip hem de aynı zamanda işletme ve yönetim konularına hakim, diğer bir ifadeyle problemlere sosyo-teknik bir bakış açısı ile bakabilen, bilgisayar temelli bilişim sistemlerinin işletmelerdeki ve diğer örgütlerdeki verimliliği sağlayacak şekilde geliştirilmesi ve kullanılması konusunda uzman, Yönetim Bilişim Sistemleri alanında araştırma yapabilme kabiliyetine sahip, nitelikli bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
 
 
 
Başvuru ve Kabul Koşulları:
 
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programına öğrenci kabulünde “Yüksek Öğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği”, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” hükümleri esas alınmaktadır. Bu kapsamda, öncelikle adayların lisans derecesine sahip olmaları ve uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans öğrenci alım ilanında belirtilen süreler içinde Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne başvurmaları gerekmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programına girişte ALES puan şartı bulunmamaktadır. Lisans mezuniyet notunun %100’ü alınıp adaylar yüksek puandan düşük puana doğru sıralanır.
 
Programa başvuru yapmak için TIKLAYINIZ.
 
 
 
Dersler ve Derslere Erişim:
 
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı kapsamında okutulacak olan dersler için TIKLAYINIZ.
 
Dersler ALMS uzaktan öğretim platformu üzerinden yürütülmektedir. ALMS platformuna erişim için TIKLAYINIZ
 
Derslere erişim ile ilgili bilgiler ve video rehberler Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sayfasında yer almaktadır. UZEM sayfasına erişim için TIKLAYINIZ.
 
 
Akademik Personel:
 
Disiplinlerarası Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı'na katkıda bulunan öğretim üyeleri için TIKLAYINIZ
 
 
 
Kazanılan Derece:
 
Program başarılı bir şekilde tamamlayıp, program yeterliliklerini sağlayan öğrenciler Yönetim Bilişim Sistemleri alanında Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Öğretim) derecesine sahip olmaktadırlar.
 
 
 
Üst Kademeye Geçiş:
 
Tezsiz programlardan mezun olunması durumunda 20.04.2016 tarihli YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre doktora eğitimine devam etme şansı bulunmamaktadırMezunlar kendi uzmanlık alanlarında ilgili iş pozisyonlarına başvurabilirler.
 
 
 
Mezuniyet Koşulları:
 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olabilmek için toplam otuz krediden ve 60 AKTS’den az olmamak kaydıyla en az on ders ve dönem projesine kayıt olmak ve başarılı olmak gerekmektedir.
 
Bu paralelde, Yönetim Bilişim Sistemleri Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı on tane ders ve dönem projesinden oluşmaktadır. Öğrenciler dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda enstitüye yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır.
 
 
 
Mezun İstihdam Olanakları:
 
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programından mezun olanlar çok geniş bir yelpazede istihdam edilebilmektedirler. Mezunlar, her sektörde özel ya da resmi kuruluşların bilgi işlem merkezlerinde, sistem geliştirme birimlerinde, proje geliştirme bölümlerinde, insan kaynakları birimlerinde, AR-GE birimlerinde, yazılım şirketlerinde ve danışmanlık bürolarında görev alabilirler. Programı tamamlayan öğrenciler birçok bakanlıkta, devlet veya vakıf üniversiteleri gibi yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinde istihdam edilebilmelerinin yanı sıra, bankacılıktan gıdaya, sigortacılıktan inşaata kadar pek çok değişik sektörde faaliyet gösteren işletmelerde sistem analisti, bilgi teknolojileri yöneticisi, bilgi güvenliği yöneticisi, proje yöneticisi, bilgi işlem yöneticisi, ERP uzmanı, iş zekası uzmanı, CRM raporlama uzmanı, network uzmanı, sosyal medya uzmanı, bulut bilişim ve sanallaştırma danışmanı gibi pek çok pozisyonda çalışabilmektedirler.
 
 
 
Ölçme ve Değerlendirme:
 
Ara sınav, gözetimsiz olarak elektronik ortamda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Uzaktan Eğitim Platformu üzerinden yapılacaktır. Ara sınavın başarı notuna etkisi %40'dır. Yarıyıl sonu sınavı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yerleşkesinde yüz yüze gerçekleştirilecek olup, Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde hafta sonu günlerinde yapılacaktır. Yarıyıl sonu sınavının başarı notuna etkisi %60'dır.
 
 
Program Yeterlilikleri:
 
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerin aşağıdaki yeterliliklere sahip olmaları hedeflenmektedir:
 
1. Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) alanında derinlemesine ve genişlemesine bilimsel araştırma yapacak kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
2. YBS'de kullanılan analiz ve modelleme yöntemleri ile ilgili ve bunların kısıtları hakkında kapsamlı bilgiye sahiptir.
3. YBS alanındaki güncel teknolojiler, gelişmeler ve trendler ile ilgili bilgi sahibidir.
4. YBS ile ilgili spesifik bir konuda araştırma yapabilecek düzeyde bilgi sahibidir.
5. YBS ile ilgili örgütsel veya sosyal bir problemi tespit ederek bu problemin çözümüne yönelik bilimsel bir araştırma projesini, yenilikçi bir yaklaşımla tasarlama, yürütme ve raporlama becerisine sahiptir.
6. Bilişim teknolojileri başta olmak üzere işletmeciliğin çağdaş yöntem ve tekniklerini izleme ve uygulamaya dönüştürme becerisine sahiptir.
7. YBS alanının ilişkili olduğu disiplinlerarası etkileşimi kavrayabilir, gerektiğinde bir takım kurup sorumluluklar alıp, çalışmalarını takımla birlikte yürütebilir.
8. YBS ile ilgili proje ve araştırmalarda bireysel ve takım üyesi olarak sorumluluk alabilir.
9. YBS alanındaki küresel ve bölgesel ölçekteki güncel yenilikçi gelişmeleri takip eder ve uygulamalarında bunu yansıtır.
10. YBS alanı ile ilgili güncel gelişmeleri ve araştırmaları takip edecek düzeyde yabancı dil yetkinliğine sahiptir.
11. YBS alanında yaptığı çalışmaların sonuçlarını ulusal veya uluslararası ortamlarda yazılı veya sözlü olarak aktarır.
12. Bilişim uygulamalarının sosyal ve çevresel boyutlarını anlar.
13. YBS alanı ile ilgili tüm araştırma süreçlerinde ve mesleki tüm etkinliklerde bilimsel, etik, toplumsal ve milli değerleri gözetir.