Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Köklü Tatlar Yeni Ufuklar Yemek Yarışması

YARIŞMA KURALLARI

YARIŞMA KURALLARI

  1. Her üniversite adına 1 ekip katılabilecek olup yarışma ekibini oluşturan öğrenciler Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ile Aşçılık, Pastacılık ve Ekmekçilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarından oluşabilir.
  2. Yarışma 2 oturumda yapılacak olup, her oturumda 5 ekip yarışacaktır. Her ekip 3 öğrenciden oluşmalıdır.
  3. Yarışma ekibi, Karaman yöresel mutfağına özgü başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan üç tabaklık bir menü sunmalıdır. 
  4. Aynı menü toplamda 2 adet hazırlanmalıdır. Menülerden biri teşhir olarak fotoğraflanmak üzere, bir tanesi de jüriye tadım ve puanlama için sunulmalıdır.
  5. Yarışma süresi ön hazırlık ve temizlik dahil 90 dakikadır.
  6. Yarışma ekibi, yarışma esnasında ihtiyaç duyacağı tüm gıda malzemelerini ve ekipmanları (bıçak, tencere, tabak vb.) kendileri getirmelidir.
  7. Ekipler sunacakları tabakların standart reçetelerini 2 nüsha şeklinde fotoğraflı ve yazılı olarak yanlarında getirmelidir.
  8. Yarışmanın yapılacağı mutfakta mermer tezgah, ocak, fırın, buzdolabı ve derin dondurucu bulunmaktadır.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

KÖKLÜ TATLAR YENİ UFUKLAR ÜNİVERSİTELER ARASI YEMEK YARIŞMASI

Tarih

03.12.2024 

OTURUM BİLGİSİ

 

Saat

 

ÜNİVERSİTE ADI

 

JÜRİ ADI SOYADI

 

GENEL DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

KRİTER ADI

AÇIKLAMA

PUAN

VERİLEN PUAN

HİJYEN VE SANİTASYON

Yarışma esnasında ve sonunda çalışılan tüm alanların temizliğine dikkat edilmesi.

 

10

 

ÖN HAZIRLIK

Reçetelerin ön hazırlığının yapılması.

 

5

 

DOĞAYA SAYGI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Yerel ve mevsimsel malzeme kullanımı, gıda israfının önlenmesi.

 

5

 

TEKNİK BECERİ

Mutfak tekniklerinin doğru kullanımı.

 

5

 

REÇETE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

BAŞLANGIÇ REÇETE ADI:

LEZZET

 

5

 

DOKU

 

5

 

SUNUM VE GÖRSELLİK

 

5

 

TEMAYA UYGUNLUK

 

5

 

YARATICILIK

 

5

 

ANA YEMEK REÇETE ADI:

LEZZET

 

5

 

DOKU

 

5

 

SUNUM VE GÖRSELLİK

 

5

 

TEMAYA UYGUNLUK

 

5

 

YARATICILIK

 

5

 

TATLI REÇETE ADI:

LEZZET

 

5

 

DOKU

 

5

 

SUNUM VE GÖRSELLİK

 

5

 

TEMAYA UYGUNLUK

 

5

 

YARATICILIK

 

5

 

TOPLAM PUAN

100