YARIŞMA KURALLARI
KRİTER ADI |
AÇIKLAMA |
PUAN |
HİJYEN VE SANİTASYON
|
Yarışma esnasında ve sonunda çalışılan tüm alanların temizliğine dikkat edilmesi. |
10 |
MİCE EN PLACE |
Yarışma başladığında reçetelerin ön hazırlığının yapılması. |
5 |
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK |
Yerel ve mevsimsel malzeme kullanımı, gıda israfının önlenmesi. |
5 |
TEKNİK BECERİ |
Aşçılık tekniklerinin doğru kullanımı. |
5 |
TOPLAM PUAN |
25 |
REÇETE |
KRİTER ADI |
PUAN |
BAŞLANGIÇ |
LEZZET |
5 |
DOKU |
5 |
|
SUNUM VE GÖRSELLİK |
5 |
|
TEMAYA UYGUNLUK |
5 |
|
YARATICILIK |
5 |
|
ANA YEMEK |
LEZZET |
5 |
DOKU |
5 |
|
SUNUM VE GÖRSELLİK |
5 |
|
TEMAYA UYGUNLUK |
5 |
|
YARATICILIK |
5 |
|
TATLI |
LEZZET |
5 |
DOKU |
5 |
|
SUNUM VE GÖRSELLİK |
5 |
|
TEMAYA UYGUNLUK |
5 |
|
YARATICILIK |
5 |
|
TOPLAM PUAN |
75 |