Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

HAKKIMIZDA

İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, 124 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan Kontrolörlük Daire Başkanlığı ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın birleştirilmesi ile 190 sayılı Kanun Hükmünde kararname gereği Üniversitemiz İdari Teşkilat Şemasında yer almaktadır.

Başkanlığımız, 17.05.2007 tarihinde kabul edilerek 29.05.2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5662 sayılı “Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanununda Ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Genel Kadro Ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararma' neye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” un 7’nci maddesiyle 2809 sayılı Kanuna eklenen “Ek Madde 72” ile Üniversitemizin kurulması ile vücut bulmuş, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 26.06.2007 tarih ve B.30.0.SGB.0.00.00.00/637-015499 sayılı yazısı ile Üniversitemize verilen yazışma kodları ile çalışmalarına başlamıştır.

Başkanlığımızın öz görevi Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin strateji ve politikaları doğrultusunda; Üniversitemizin tamamını ilgilendiren ihtiyaçların temin edilmesi, hizmetlerin yerine getirilmesi, görev kapsamındaki alanlarda sevk ve idare işlemlerinin gerçekleştirilmesinde mevcut yasal düzenlemeler ile bütçe imkânları çerçevesinde, kaynakların etkili ve verimli şekilde kullanılmasını sağlamak ve üst yönetim tarafından verilen diğer görevleri yerine getirmektir.

Uz görüşümüz, değişime ve teknolojik gelişmelere açık, katılımcı, etik davranış anlayışı içerisinde, güçlü ve güvenilir bir yapıya sahip; milli ve manevi değerlere önem veren, yenilikçi, dinamik personeliyle, hesap vermeyi, sorumluluğu ilke edinmiş başkanlık olmaktır.

Başkanlığımız Kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde görevlerini ifa etmekte Devlet ve Kurum menfaatlerini her zaman ön planda tutmaktadır. Bu çerçevede Başkanlığımız personeli görev ve sorumluluk bilinci ile hareket etmektedir.

Başkanlık personelimizin genel ve kişisel sorumlulukları ile görevleri belirtilmiş olup; ayrıca sorumluluk ve görevleri doğrultusunda belirtilmeyen oluşabilecek konularda da kendisine düşün sorumluluk ve görevleri Kurum menfaatleri doğrultusunda en iyi şekilde ifa etmektedir.

Başkanlığımız personeli Üniversitemizin bir mensubu olarak aidiyet bilinci ile yeni görevlere her zaman hazırdır.