Antrenörlük Eğitimi Bölümü

Program Çıktıları

PROGRAM ÇIKTILARI

Çıktı No

Çıktı Metni

1

Öğrenciler antrenman bilimi, spor bilimlerinde analiz ve kondisyonerlik alanlarında öğretme-öğrenme ve değerlendirme süreçlerinde etkili olarak kullanır. Ayrıca değerlendirme süreçlerinde yasal mevzuatları takip eder.

2

Bu alandaki öğrenciler, antrenörlük, kondisyonerlik ve sporda performans analizi alanlarındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgiye ulaşırlar.

3

Öğrenciler, farklı yaş grupları, cinsiyet ve antrenman düzeylerine sahip antrenman programlarının hazırlanmasında etkin bilgiye sahiptir. Ayrıca Sporda Performans Analizi ile ilişkili içerik, öğretim süreçleri, öğretim model, yöntem ve tekniklerine, ölçme ve değerlendirme bilgisi edinir.

4

Öğrenciler farklı yaş grupları, cinsiyet ve antrenman düzeylerindeki sporcuların gelişim ve öğrenme özellikleri bilgisine sahiptir. Bunun yanında insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alarak meslek hayatında bunları uygular.

5

Öğrenciler, spor bilimleri, antrenörlük, kondisyonerlik ve sporda performans analizi alanlarındaki bilimsel bilgilere ulaşmakta yetkin hale gelir. Sporda performans analizi alanlarıyla ilgili teknolojileri takip ederek ilgili malzeme ve araç-gereci farklı yaş gruplarına göre ayırt eder. Bunun yanında güncel çalışmaları izleme, yorumlama, değerlendirme, analiz yapma ve uygulama bilgisine sahiptir.

6

Öğrenciler spor bilimleri ve antrenman bilgisi alanında , antrene olmuş sporcuların antrenman süreçlerinde karşılaştığı problemleri inceleme ve araştırma konusu yapar. Problemler arası çözüm yollarına ulaşırken, ileride oluşabilecek sorunlar için çıkarımlar yapar.

7

Öğrenciler ileride yetiştirecek olduğu sporcuların eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, problem çözme ve analiz-sentez yapma becerilerinin gelişimi için uygun yöntem ve teknikleri öğrenir. Yetenek seçme, yönlendirme ve geliştirmede ve sporda modelleme yapma, geliştirme ve takip etmeyi planlar.

8

Antrenörlük Eğitimi bölümündeki öğrenciler başkalarıyla etkin bir biçimde çalışır. kendine zaman yaratır. Bu zamanı yönetir ve öz eleştiri yapar. Çalıştığı öğrenci grupları ile etkin bir biçimde çalışarak sorumluluk alır.

9

Öğrenciler spor bilimleri, antrenörlük, kondisyonerlik ve sporda performans analizi alanlarında sürekli değişim amacıyla kalite sürecinde yer alır. Dış ve iç paydaşları ile ilerideki meslek hayatlarında iletişimde olarak, ülkesini ve kendisini geliştirir.

10

Öğrenci kendi uzmanlık alanıyla ilgili bilgilerini sürekli güncel tutar. İnsan sağlığına özen göstererek, alanında temizlik ve hijyene özen gösterir. Kendini rol model olmak için geliştirir. Kendi kültürüne uygun ve kültürler arası etkileşimde ileri görüşlü davranır.