Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Eğitim Fakültesi

TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ

TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ

Günümüz öğretmenlerinin öğrenme-öğretme ortamlarındaki üstelendikleri rollerin önemi gittikçe artmaktadır. Geleneksel anlamda öğretmen, bilginin tek kaynağı ve aktarıcısı iken, günümüzde öğrencilere öğrenmenin yollarını öğreten bir rehber konumuna gelmiştir. Temel Eğitim, öğrenme-öğretme sürecinin ilk aşamasıdır ve bu süreçte yer alan öğretmenlerin özellikleri ilerideki öğrenme-öğretme sürecini etkilemektedir. Temel Eğitim Bölümü, Türkiye’de, 1997 yılında sekiz yıllık zorunlu kesintisiz temel eğitime geçilmesinden sonra ortaya çıkan ilköğretim sisteminin tüm branşlardaki öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1998 yılındaki yeniden yapılanma sırasında kurulmuştur. Bölümün çatısı altında bulunan Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı okul öncesi eğitim kurumlarına anaokulu/okul öncesi eğitim öğretmeni, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı ise ilkokullara sınıf öğretmeni yetiştirmektedir.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Temel Eğitim Bölümünün öncelikli amacı, mesleğine karşı olumlu bir tutum içinde bulunan, eğitim alanında gerekli teorik ve pratik bilgi ve beceriye sahip, eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, alanındaki gelişmeleri yakından izleyen, zamanını verimli kullanan, ülke sorunlarından haberdar, etkili iletişim kurma becerilerine sahip ve ömür boyu öğrenen lider öğretmenler yetiştirmektir. Bölümümüz Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı ve Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı olmak üzere 2 anabilim dalından oluşmaktadır. Bölümümüzde 2 Profesör, 2 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, ve 1 Araştırma Görevlisi Doktor ve 3 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 10 akademik personel görev yapmaktadır. Temel Eğitim Bölümü akademisyenleri için tıklayınız.

Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı 2016-2017 güz döneminde öğrenci almaya başlamıştır.Sınıf Öğretmenliği programının amacı, öğrencilere mesleki yaşamlarında gerekli olacak temel bilgi, beceri ve yetenekleri kazandırmak, alan deneyimleriyle teorik eğitimi birleştirmek, kişisel ve mesleki yaşamlarında öğrencileri için doğru bir model oluşturabilecek, alanındaki gelişmeleri yakından izleyen, zamanını verimli kullanan ve etkili iletişim kurma becerilerine sahip, bilimsel etik kurallarını benimsemiş, yaşam boyu öğrenmenin bilincinde olan, insana, topluma ve doğaya duyarlı sınıf öğretmenleri yetiştirmektir. Ayrıca bu ana bilim dalımızda 2 Profesör, 1 Doçent, 1 Araştırma Görevlisi Doktor ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere 5 akademik personel görev yapmaktadır.

Sınıf öğretmenliği programı mezunları “Sınıf Öğretmeni” unvanı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarına Sınıf Öğretmeni olarak atanmaktadırlar. Aynı zamanda Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında lisansüstü eğitim alarak akademik hayata da devam edebilmektedirler.

Bölümümüz ile ilgili Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan veriler için tıklayınız.

Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı derslerini incelemek için tıklayınız.

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Lisans Programı 2018-2019 güz döneminde öğrenci almaya başlamıştır. Programda zorunlu alan bilgisi öğretmenlik meslek bilgisi genel kültür ve uygulama derslerine yer verilmektedir. Ayrıca öğrenciler seçmeli dersler de almaktadırlar. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülmektedir. Bölümümüzde 1 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi olmak üzere 5 akademik personel görev yapmaktadır.

Mezunlarımız özel ya da devlet ilköğretim okullarındaki anasınıflarında ya da bağımsız anaokullarında okul öncesi öğretmeni ve yönetici olarak istihdam edilmektedir. Bununla birlikte öğrenciler, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında lisansüstü eğitim alarak akademik hayata da devam edebilmektedirler.

Bölümümüz ile ilgili Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan veriler için tıklayınız.

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı derslerini incelemek için tıklayınız.