Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Eğitim Fakültesi

MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

Öğretmenlik mesleği kendine özgü ilke, yöntem ve uygulamaları olan bir meslek alanıdır. Bu bağlamda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü’nün öncelikli hedefi, Türkiye’nin geleceği olan genç dimağları yetiştirmek gibi ulvi ve bir o kadar da gayret gerektiren sorumluluğu üstlenebilmesinin yanı sıra alana özgü teknolojik donanıma ve zamanın gerektirdiği güncel mesleki becerilere sahip öğretmenleri yetiştirmektir.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Yüksek Öğretim Kurulu kararıyla 22.12.2012 tarihinde kurulmuştur. Bölümde, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programında ve Fen Bilgisi Eğitimi Fen Bilgisi Öğretmenliği Programında lisans düzeyinde eğitim faaliyetleri sürdürülmektedir. Bölümümüzde 2 Profesör, 3 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi Doktor, 1 Araştırma Görevlisi Doktor ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 12 akademik personel görev yapmaktadır. Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü akademisyenleri için tıklayınız.

Matematik Eğitimi Anabilim Dalı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programı 2017-2018 eğitim yılı itibari ile eğitim faaliyetine başlamış ve bu programda faaliyeti devam etmektedir. Matematik Eğitimi Anabilim Dalının temel amacı matematik ve matematik öğretimi alanında temel bilgi, teknolojik bilgi, beceri, deneyim ve yetenekleri kazandırmak ve ayrıca alanındaki gelişmeleri doğrudan izleyebilen, zamanını verimli kullanabilen ve etkili iletişim kurabilen, bilimsel etik kurallarını benimseyen, yaşam boyu öğrenmenin bilincinde olan, insana, topluma ve doğaya duyarlı, ülkemizin ve çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına uygun nitelikte ve özgüveni tam matematik öğretmenleri yetiştirmektir. Matematik Eğitimi Anabilim Dalında 1 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi Doktor, 1 Araştırma Görevlisi Doktor ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere 6 akademik personel görev yapmaktadır.

Bölümümüzde aktif olarak öğrenci alan Matematik Eğitimi Anabilim Dalı İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans programı mezunları "Matematik Öğretmeni" unvanı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarına İlköğretim Matematik Öğretmeni olarak atanabilmektedirler. Ayrıca yurt dışında öğretmenlik yapmak isteyen veya eğitim sektörünün farklı alanlarında çalışmak isteyen mezunlarımız da kendilerinden istenilen gerekli şartları sağladıkları takdirde yine bu alanlarda görev yapabilmektedirler. Bununla birlikte ilköğretim matematik eğitimi veya eğitimle ilgili başka alanlarda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında akademik araştırma yapmak isteyen mezunlarımız, gerekli şartları sağladıkları ölçüde üniversitelerin akademik birimlerinde akademisyen (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi) olarak görev alabilme imkânına sahiptir.

Bölümümüz ile ilgili Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan veriler için tıklayınız.

Matematik Eğitimi Anabilim Dalı dersleri için tıklayınız.

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibari ile eğitim faaliyetlerine başlamıştır ve ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalının temel amacı fen bilimlerinde ve fen öğretiminde temel bilgileri kazanan, alanı ile ilgili ulusal ve uluslar arası düzeyde gerçekleşen gelişmeleri takip eden, bireysel ve ekip çalışmasına uyum gösteren, bilimsel ve etik ilkeleri benimseyen ve çalışmalarında uygulayan, hayat boyu öğrenme bilincine sahip olan, kendine güvenen,ülkemizin ve çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliklerde ve alanında üretken olan fen bilgisi öğretmenlerini yetiştirmektir. Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında 2 Profesör, 2 Doçent ve 2 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere 6 akademik personel görev yapmaktadır.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Fen Bilgisi Öğretmenliği lisans programı mezunları “Fen Bilgisi Öğretmeni” unvanı ile Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında görev yapabilmektedirler. Bununla birlikte, fen bilgisi eğitimi alanında veya eğitimle ilgili başka alanlarda yurt içinde/dışında akademik çalışmalar yapmak isteyen mezunlarımız, gerekli şartları sağladıkları ölçüde üniversitelerin akademik birimlerinde öğretim elemanı (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi) olarak görev yapabilme imkânına sahiptir.

Bölümümüz ile ilgili Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan veriler için tıklayınız.

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı dersleri için tıklayınız.