Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Eğitim Fakültesi

TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

Türkçe Eğitimi Bölümü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Eğitim Fakülteleri bünyesinde Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü ile bu bölüme bağlı Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı açılması konusundaki teklifi 10/10/2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, söz konusu teklif uygun görülmüştür. 

Türkçe Eğitimi Bölümü, Türkçe öğretmeni yetiştirmek amacıyla bir eğitim planı yürütmektedir. Program, öğretmenlik mesleği ve genel kültür ile ilgili zorunlu dersler içermektedir. Eğitim planında zorunlu derslere ek olarak öğrencilere kendi tercihlerine göre seçebilme şansı sunulan seçmeli dersler bulunmaktadır. Böylece Türkçe Eğitimi Bölümü, disiplinler arası (dil-kültür-edebiyat) çalışabilen, dil öğretimi ve dil kullanımı konularında yetkin mezunlar yetiştirmektedir. Türkçe Eğitimi Bölümü 2020-2021 öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. Bölümde 4 Doktor Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Türkçe Eğitimi Bölümü akademisyenleri için tıklayınız.

Bu program mezunları, KPSS'den gereken puanı almaları durumunda MEB tarafından Türkçe öğretmeni olarak atanmaktadır. Program mezunları ayrıca özel dershanelerde Türkçe öğretmeni olarak görev yapabilirler. Lisans eğitimini tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve bilim sınavını başarmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.

Bölümümüz ile ilgili Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan veriler için tıklayınız.

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı dersleri için tıklayınız.