Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü tarafından ‘COST Projeleri ve Avrupa İşbirliği, Ufuk 2020 Programı, 2020 Çağrıları’ adlı eğitim semineri düzenlendi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Proje ve Teknoloji Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Murat Yıldız, ofisin faaliyetlerinden bahsederek düzenlenen eğitim seminerinin faydalı olması temennisinde bulunup emeği geçen herkese teşekkür etti.
“COST, işbirliği ağı yapmayı sağlar”
TÜBA Asli Üyesi ve COST Bilimsel Komite Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz tarafından verilen eğitimin ilk oturumunda COST’un tanımı, amacı, ilgi alanları, başvuru yapacaklarda aranacak şartlar ve başvuru yolları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Prof. Dr. Mustafa Ersöz, COST ile ilgili şunlara değindi: “COST projesi Türkiye’nin de dâhil olduğu 37 ülkeli bir programdır. COST projelerinin en avantajlı tarafı bilimsel düzeyi yüksek ve kazançlı olmasıdır. COST, işbirliği ağı yapmayı sağlar.”
“Hazırlayacağınız proje, bilime katkı sağlayacak fikir oluşturmalı”
Prof. Dr. Mustafa Ersöz eğitimin ikinci oturumunda ise Ufuk 2020 programı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) ile Ufuk 2020 programının bağlantısı, ERC'nin amaçları, proje hazırlama aşamasında dikkat edilmesi gerekenler, CV hazırlama ve danışmanların yapacağı mülakatlar hakkında merak edilen konulara değinen Prof. Dr. Ersöz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hazırlayacağınız proje bilime katkı sağlayacak, fikir oluşmasını gerektirecek bir amaca sahip olmalıdır. Araştırma odaklı, her şeye açık, plan yapılabilen proje fikri olmalıdır. Yapılan proje TÜBİTAK’a sunulduğunda projeniz A, B, C olarak değerlendirmeye alınır. Proje sunarken araştırma kabiliyetinizi belli etmeniz ve güzel bir hikâye anlatmanız faydanıza olacaktır. Bu projeyi istediğinizi söyleyip inandırıcı bir özellik göstermeniz gerekir.”
Eğitim semineri katılımcıların sorularının yanıtlanması ve plaket takdimi ile sona erdi.