Proje ve Teknoloji Transfer Ofisimiz, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Konya Teknokent işbirliği ile ‘KMÜ Girişim TÜBİTAK 1512 İş Planı Hazırlama Eğitimi’ başarı ile tamamlandı.
Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörümüz Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Fikir Aşamasından Pazar Aşamasına Kadar Destek
TÜBİTAK 1512 programı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Erkan Ülker, programın amacının iş fikriyle doğan yenilikçi ürünlerin fikir aşamasından pazara kadar desteklenmesi olduğunu söyledi. İş amacı güden fikirlerin projeye dönüştürülmesi sürecinde belli aşamalar olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Ülker, “Program kapsamında, yenilik getirecek fikirlerin hayata geçirilmesi, iş rehberi, finansal desteğe ulaşma ve pazar bulma aşamalarında girişimcilere destek sağlanıyor.” dedi.
“Kendinize güvenin, fikirlerinize önem verin”
İş planı hazırlanırken fikrin projeye dönüştürülmesi ile teknolojik doğrulama ve şirketleşmenin önemine vurgu yapan Doç. Dr. Erkan Ülker, “2012 yılında yapılan 745 başvurudan 112’si kabul edildi. Kendinize güvenin, fikirlerinizi projeye dönüştürün. Kabul edilen projeler de önce bir fikir olarak doğdu. İnandığınız projelerin ve fikirlerin arkasında durarak, fikrinizi hayata geçirmek için çalışın.” şeklinde konuştu.
Çeşitli başarı öykülerinden örnekler veren ve kendi tecrübelerini de paylaşan Doç. Dr. Erkan Ülker, eğitime katılanlara doğru bir iş planı için yapılması gerekenler hakkında önerilerde bulundu.