PTTO'NUN KARAMAN’A İLK STREÇ FİLM FABRİKASI AÇILIYOR
Proje ve Teknoloji Transfer Ofisinin (KMÜ PTTO) desteğiyle Karaman Organize Sanayi Bölgesinde Karaman’ın ilk streç film fabrikası, Çolakoğlu Hırdavat ve Rulman Mak. San. Tic. Ltd. Şirketi bünyesinde açılıyor.
Mevlana Kalkınma Ajansı’nın “2014 Bilgi ve Teknoloji Odaklı Üretim Mali Destek Programı, Öncelik 3” çağrısı kapsamında başvurusu yapılan “TR52 Bölgesinin İlk Streç Film Üretim Tesisinin Kurulması” isimli proje, MEVKA tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Tüm Projeler Arasından İkinci Seçildi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) işbirliğiyle kaleme alınan ve Karaman’a yeni bir iş kolu katmayı amaçlayan proje, kendi kategorisindeki tüm projeler arasından ikinci olarak seçildi.
Sözleşmesi Haziran ayı içerisinde imzalanacak proje hakkında konuşan Çolakoğlu Şirketi yetkililerinden Ercüment Çolakoğlu, projenin onaylanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Altı aylık bir sürede tamamlanacak proje ile Konya-Karaman bölgesinin ilk modernize streç film tesisini kurmuş olacağız. Endüstriyel kullanıma uygun olarak üretilecek olan streç filmler bölge ve ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacak.” dedi.
Ercüment Çolakoğlu, projedeki desteklerinden ötürü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kurum Koordinatörümüz Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu ile Koordinatör Yardımcısı ve aynı zamanda proje danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Ali Canbolat’a teşekkür ederek, yapılan yatırımın hayırlı olmasını diledi.
“Güzel bir Üniversite-Sanayi işbirliği örneği sergilenmiştir”
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi PTTO Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu ise proje hakkında yaptığı açıklamada Proje ve Teknoloji Transfer Ofislerinin önemine değinerek, “KMÜ ailesi olarak mevcut ofisimizi kurmaktaki asıl amacımız, üniversitedeki bilginin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmaktı.” dedi.
Projenin hedefi hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu, “KMÜ PTTO aracılığıyla üniversite ve iş dünyası arasında bilgi paylaşımını kolaylaştırmak için Ar-Ge/Danışmanlık projeleri oluşturmayı ve işbirliklerimizin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu başarılı çalışmadan dolayı firmamızı ve proje danışmanımızı tebrik ederim. Üretilecek bu yeni ürünler organize sanayinin hemen her alanında yardımcı ürün olarak kullanılabilecek özelliktedir. Güzel bir Üniversite-Sanayi işbirliği örneği sergilenmiştir.” şeklinde konuştu.