Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ‘MEVKA Proje Hazırlama ve Proje Döngüsü Eğitimi’ düzenlendi. Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Karaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Turgut Yokuş’un sunumunu yaptığı eğitime akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitimde Türkiye’deki ajanslar ve Mevlana Kalkınma Ajansının tanıtımı yapılırken ajans destekleri ve projeler hakkında katılımcılara bilgi verildi.
“Ajanslar yerel potansiyeli harekete geçirip bölgesel kalkınmayı destekler”
Ajansların yerel potansiyeli ve dinamikleri harekete geçirerek bölgesel kalkınmayı hızlandırmayı amaçlayan organizasyonlar olduğunu söyleyen Turgut Yokuş şöyle devam etti: “Ajanslar kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmek, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve sürdürülebilirliği sağlamak amacındadır. Ajanslar bu amacı gerçekleştirmek için teknik destek ve mali destek olmak üzere iki farklı destek politikası yürütürler. Mali destek bünyesinde de faizsiz kredi desteği, doğrudan finansman desteği ve faiz desteği gibi farklı destekler sunulur.”
Proje yönetimi döngüsü hakkında da bilgi veren Turgut Yokuş, projelerin belirli bir zaman diliminde, belirli bir bütçe çerçevesinde ve belirli bir amaca ulaşmak için hazırlandığını ve sonuca ulaşmaya dönük olması gerektiğini ifade ederek, “Proje döngüsü çerçevesinde kullanılan proje planlama ve uygulama aracı ‘mantıksal çerçeve’ yaklaşımıdır. Proje yazma yedi aşamadan oluşur. Bu aşamalar sorun, paydaş, hedef ve strateji analizinin yanı sıra mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı ve kaynak planından ibarettir.” dedi.
Proje Hazırlama ve Proje Döngüsü Eğitimi, Turgut Yokuş’un proje başvurusunda bulunmak isteyenlere hazırlık aşaması ve değerlendirme süreci hakkında tavsiyelerde bulunması ve katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.