Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sağlık Bilimleri Enstitüsü

SIK SORULAN SORULAR

LİSANSÜSTÜ TEZ-SEMİNER SUNUM ve TESLİM İŞLEMLERİ SÜRECİ

 

Enstitümüzün 23/12/2019 tarihli ve 18/2019-53 sayılı enstitü yönetim kurulu kararı gereği Enstitimüz bünyesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerimizden tez dönemine geçecek olanların seminer değerlendirmelerinin Kasım ve Nisan aylarında yapılmasına; Karamanoğlu Mehmetbey Universitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 32.maddenin ikinci bendi gereğince altı ay arayla yılda iki kez yapılmakta olan doktora yeterlilik sınavlarının da her yıl Ekim-Kasım ve Mart-Nisan aylarında yapılmasına karar verilmiştir.

Öğrenci seminerini belirtilen süre içinde danışmanı ve diğer izleyiciler önünde sunduktan sonra FR-039 Yüksek Lisans Değerlendirme Formu doldurularak Enstitüye elden ve ana bilim dalından üst yazı ekinde teslim edilir.

Daha sonra öğrenci seminerini Enstitümüz ana sayfasında yer alan form ve belgeler-kılavuzlar modülünde yer alan Seminer Yazım Kılavuzuna ve örnek seminer şablonuna göre yazar. Daha sonra danışmanına kontrol etmesi için gönderilir. Danışman kontrol ettikten sonra tez-seminer kontrolleri ile ilgili enstitü müdür yardımcısına gönderir. Seminer kontrolden sonra basılması uygun değilse düzeltmeler yapılır ve tekrar kontrole gönderilir. Basıma uygun hale geldikten sonra Enstitüden 1 adet seminer kapağı öğrenciye verilir. Öğrenci semineri bastırdıktan sonra Enstitüye teslim eder.

 

LİSANSÜSTÜ TEZ SUNUM ve TESLİM İŞLEMLERİ SÜRECİ

05/08/2021 tarihinde yayımlanan Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre;

-Tezli Yüksek Lisans için;

Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 24. maddesinin 3. fıkrası “Yüksek lisans tezinin savunmaya alınabilmesi için öğrencinin tez konusu veya alanı ile ilgili olmak koşuluyla en az bir adet ulusal veya uluslararası bilimsel makalesinin yayımlanması veya yayına kabul edilmesi; ulusal veya uluslararası bir kitap bölümünün yayımlanması veya yayına kabul edilmesi; ulusal veya uluslararası kongre, sempozyum veya bilimsel toplantılarda sözlü veya poster bildirisinin sunulması veya sunuma kabul edilmiş olması gerekir. Öğrencinin bu şartlardan en az birini yerine getirmesi, yüksek lisans tez savunma jürisinin kurulması için ön şart olarak aranır.” gereğince ilgili madde şartları sağlandıktan sonra tez savunma süresi başlatılabilecektir.

-Doktora için;

Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 35. maddesinin 3. fıkrası “Doktora tezinin savunmaya alınabilmesi için Fen ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine kayıtlı bir öğrencinin doktora tez konusu veya alanı ile ilgili en az bir adet makaleyi SCI, SCI-EXP, alan indeksleri, diğer uluslararası indeksler veya TR Dizin tarafından taranan bir dergide yayımlatmış veya DOI numarası/kabul yazısı almış olması; Sosyal Bilimler Enstitüsüne kayıtlı bir öğrencinin doktora tez konusu veya alanı ile ilgili en az bir adet makaleyi diğer uluslararası indeksler veya TR Dizin tarafından taranan bir dergide yayımlatmış veya DOI numarası/kabul yazısı almış olması veya en az bir karma sanatsal etkinliğe katılmış olması şartlarından birini/birkaçını yerine getirmesi, doktora/sanatta yeterlik tez savunma jürisinin kurulması için zorunludur.” gereğince ilgili madde şartları sağlandıktan sonra tez savunma süresi başlatılabilecektir.

-Enstitümüz Enstitü Yönetimi Kurulunun 15/03/2023 tarihli ve 06/2023-48 sayılı kararı gereğince tezlerine dair etik kurul onay belgelerini (gerekli ise) Enstitüye teslim eden öğrencilerin yüksek lisans/doktora tezlerinin tez savunma sınavı öncesinde son haline getirilip jüri üyeleri için çoğaltılmadan önce ciltlenmemiş bir kopyasının FR-502-Tez hazırlama kontrol listesi ile birlikte (enstitümüz ana sayfa form-iç kontrol-mevzuat modülünde yer alan kılavuzlar ve kontrol listeleri modülünde mevcuttur) Enstitümüz Müdürlüğüne teslim edilmesi ve sonrasında Enstitünün uygun görmesi halinde tez savunma tarihi alınabileceği önemle duyurulur. Tez basıma ve çoğaltmaya uygundur onayı alan öğrenciler 1. aşamadan tez savunma sürecine başlayabilirler. Tez basıma ve çoğaltmaya uygundur onayı alamayan öğrenciler tez yazım kılavuzuna göre tezi tekrar düzenleyerek ekinde (FR-502-Tez hazırlama kontrol listesini) yeniden oluşturarak danışmanların kontrolünden sonra Enstitüye teslim edeceklerdir. Tez basıma uygun olana kadar bu süreç devam edecektir. Tez kontrol sonuçları e posta ile bildirilecektir.

 

1.Aşama- Tez Sunum Başlangıç Süreci

Lisansüstü dersleri ve seminer dersini başarıyla bitirip tezi sunmaya hazır duruma gelen öğrenciler aşağıdaki belgeleri enstitüye elden teslim eder.

İlgili formlara https://kmu.edu.tr/kalite/sayfa/2828/formlar/tr adresinden ulaşılabilir.

 1-FR-21 Tez Teslim Tutanağı (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (1 adet) (Kurum içi jürilere imza karşılığında kurum dışı jürilere ise kargo veya e posta ile iletilir. Kargo yoluyla teslim de kargo fişi, e posta ile teslimde ise sayfa çıktısı eke konur.)

 2-FR-49 Tez Jüri Öneri Formu (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (1 adet) (Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre Enstitü Yönetim Kurulu tarihinden itibaren en erken 10 en geç 30 gün içerisinde olacak şekilde sınav günü belirlenir.

3-FR-323 Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans-Doktora Tez/Proje Çalışması Özgünlük Raporu (1 adet) İlgili form örnek intihal raporu eklenerek Enstitüye teslim edilir.

 

2. Aşama Savunma Günü Süreci

Öğrenciler Enstitü Yönetim Kurulunda onaylanan tarihte savunma yapar ve aşağıdaki belgeleri (Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine) göre elden ve ana bilim dalı tarafından 3 (üç) iş günün geçmeyecek şekilde üst yazı eki olarak Enstitüye teslim edilir.

1-FR-311 Ödeme Dilekçesi Formu (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (1 adet) Pandemi nedeniyle tez savunmaları çevrim içi olarak yapılmaktadır. Jüri üyesine yolluk ödemesi yapılmamaktadır. Yüz yüze yapılması gerekiyorsa kurum dışından gelen jüri üyesinin tez savunma günü Enstitüye gelip yolluk bildiriminde bulunması gerekmektedir.

2-FR-031 Jüri Üyesi Tez Değerlendirme Formu (Doktora için) (1 adet) Tez savunmasına katılan jüri üyelerinin hepsi tarafından ayrı ayrı doldurularak Enstitüye iletilir.

2-FR-036 Jüri Üyesi Tez Değerlendirme Formu (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (1 adet) Tez savunmasına katılan jüri üyelerinin hepsi tarafından ayrı ayrı doldurularak Enstitüye iletilir.

3-FR-043 Tez Savunma Tutanağı (Tezli Yüksek Lisans için)  (1 adet) Tez savunmasına katılan jüri üyelerinin hepsi tarafından imzalanarak Enstitüye iletilir.

4-FR-285 Enstitü Tez Onay Formu (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (7 adet) İlgili form doldurularak Enstitü kontrol ettikten sonra öğrenci tez basımında (iki adet mühürlü onay formu taratılarak Cd ye eklenir) kullanır.

 

3. Aşama Tez Teslim Süreci

Tez savunmasını başarıyla tamamlayan öğrenciler Öğrenci tezini Enstitü ana sayfasında yer alan tez yazım kılavuzuna göre yazar ve kontrol etmesi için danışmanına iletir. Danışman kontrol ettikten sonra tezseminer kontrolleri ile ilgili enstitü müdür yardımcısına gönderir. Tez kontrolden sonra basılması uygun değilse düzeltmeler yapılır ve tekrar kontrole gönderilir. Basıma uygun hale geldikten sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre en fazla 1 (bir) ay içerisinde 6 altı adet (biri kendisi diğerleri 3 tanesi jüri üyeleri olmak üzere) tezleriyle (2 adet yazılı enstitüden alınan tez kapağı ve 2 adet CD olarak hazırlanan) birlikte aşağıdaki belgeleri Enstitüye teslim eder.

1-Tez Veri Giriş Formu (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (2 adet) Öğrenci YÖK sayfasından gerekli bilgileri girerek tez veri giriş formunu alarak (Açık Bilim ve Açık Erişim çalışmaları kapsamında; öğretim elemanları ile tezli lisansüstü öğrencilerin ORCID (Uluslararası Yazar Kimlik Numarası) almaları ve Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) ile Ulusal Tez Merkezi Otomasyon Sistemi'ne kaydetmeleri ve Ulusal Tez Merkezi Otomasyon Sistemine ekleyerek Enstitüye teslim eder.

2-FR-016 Öğrenci İlişik Kesme Formu (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (1 adet) İlgili form listede belirtilen birimlerden imza alınarak Enstitüye teslim edilir.

3-FR-017 Enstitü Tez Yayın İzin Belgesi (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (1 adet) Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre öğrenciler formu doldurarak Enstitüye teslim eder. Öğrenci evrakı imzalamadığı takdirde yayım işi üç yıla kadar ertelenir.

4-FR-21 Tez Teslim Tutanağı (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (1 adet) 3 jüri üyesine gönderilen tezler (Kurum içi jürilere imza karşılığında kurum dışı jürilere ise kargo veya e posta ile iletilir. Kargo yoluyla teslim de kargo fişi, e posta ile teslimde ise sayfa çıktısı eke konur.)

5-FR-022 Tez Basım İzin Formu (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (1 adet) İlgili form doldurularak Enstitüye teslim edilir.

6-FR-307 Enstitü Mezuniyet Formu (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (1 adet) İlgili form doldurularak Enstitüye teslim edilir.

7-FR-308 Enstitü Tez Kontrol Formu (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (1 adet) İlgili form doldurularak Enstitüye teslim edilir.

8-FR-309 Enstitü Tez Teslim Tesellüm Tutanağı (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora) (2 adet) İlgili form doldurularak bir nüshası Enstitüye teslim edilir.

9-Öğrenci Kimlik Belgesi

 

NOT:Bütün formlar enstitü ana sayfa form ve belgeler modülünde ki genel formlarda alınacaktır. (Tez Veri Girişi Formu hariç)

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET SÜRECİ

Enstitümüze kaydını yaptırıp öğrenim gören tezsiz yüksek lisans öğrencilerinden ders dönemini başarı ile tamamlayarak mezuniyet aşamasına gelen öğrenciler;  seminer ve bitirme projesi yazım kurallarına uygun olarak hazırladıkları seminer/dönem projesinin bir kopyası (doc.veya docx. uzantılı olarak) ile birlikte kendisi ve danışmanı tarafından imzalanan FR-501-Seminer ve Dönem Projesi Hazırlama Kontrol Listesini Enstitü Müdürlüğüne teslim eder. Enstitü Müdürlüğünce kontrol edilen dönem projesi onay almaması halinde onay alana kadar aynı süreci tekrar eder. Basım onayı alan öğrenciler Enstitüden aldıkları kapak ile birlikte Enstitümüz ana sayfasında ki form-iç kontrol- mevzuat modülünde yer alan FR-297 Proje Değerlendirme FormuFR-16 Öğrenci İlişik Kesme FormuFR-323 Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans-Doktora Tez/Proje Çalışması Özgünlük Raporu  intihal raporu (örnek intihal raporu) başlık ve intihal oranı belirtilen (son sayfayı danışman imzalı diğer sayfalar paraflı olarak) ve dönem projesinin dijital hali ile birlikte Enstitü Müdürlüğüne teslim eder.