Fakültemiz Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Prof. Dr. Nejla Canbulat Şahiner ve Arş. Gör. Dr. Dilara Şahin tarafından yürütülen Hemşirelikte Öğretim dersi kapsamında TEMA Vakfı iş birliğiyle düzenlenen fidan dikim etkinliğinde bir araya gelerek çevre duyarlılığına örnek oldular.
Sabahın ilk saatlerinde büyük bir heyecanla sahada başlayan etkinlikte hemşirelik öğrencileri, “Yaşamak için yaşatmak zorundayız” bilinciyle toprağa can suyu verdi.

Etkinlik, TEMA Vakfı Merkez İlçe Sorumlusu Ahmet Eşmekaya’nın katılımcıları karşılamasıyla başladı.
Ardından TEMA Vakfı İl Temsilcisi Halil Baskalkan, toprak ve doğal kaynakların önemi üzerine bilgilendirici bir konuşma yaparak çevresel sürdürülebilirliğin önemini vurguladı.
Baskalkan, fidan dikiminin aşamalarını uygulamalı olarak gösterdikten sonra öğrenciler sahaya dağılarak hummalı bir çalışma yürüttüler.

Kısa sürede toplam 250 fidan toprakla buluşturuldu. 
Etkinliğe katılan öğrencilere, diktikleri bir ağacın ilerleyen yıllarda günlük 17 kişiye yetecek kadar oksijen üreteceği hatırlatıldı.

Etkinlik sonunda TEMA Vakfı yetkilileri çevreye duyarlılıkları ve gönüllü katılımları sebebiyle öğrencilerimize teşekkür ettiler.

 

  

  

 

 

Okunma Sayısı: 17