Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

MÜDÜRÜN MESAJI

Üniversitemizin en genç akademik birimlerinden birisi olan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz 11/09/2017 tarihli 2017/10830 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesinin Resmi Gazetede yayınlanması ile kurularak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesine katılmıştır.

Yüksekokulumuz bünyesinde hâlihazırda öğrenci almış olan Rekreasyon Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları,Turzim Rehberliği ile Yeni Medya bölümlerinde eğitim öğretim faaliyetleri yürütülmektedir.

Yüksekokulumuzda üniversitemizin bütün akademik birimlerinde olduğu gibi toplumun gereksinimlerine yanıt verebilecek araştırma ve geliştirme projelerinin altına imza atabilen, bilgiyi üreten, kullanan ve paylaşan akademisyenlerimiz evrensel düzeyde bilgi ve donanıma sahip bireyler yetiştireceklerdir.

Yüksekokulumuzda çağdaş eğitimin teorilerinin ve uygulamaların yanı sıra mesleki yeterliliğe sahip, ahlaklı, sorumluluk sahibi, sorun çözme yeteneği gelişmiş ve iletişim becerisine sahip gençler yetiştirmek, böylece gerek bölgesel gerekse de ulusal ölçekte ülkemize hizmet vermek en büyük amacımızdır.  

 

 Doç. Dr. Ahmet Alper SAYIN 

                                                                            Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü