Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

YENİ MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ

YENİ MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ

Dili

Türkçe

Bölüm Başkanı (ya da Eşdeğeri)

Prof. Dr. Ali CAN

Bölüm ECTS ve Erasmus Koordinatörü

Doç. Dr. Murat SAĞLAM

Süresi (Yıl)

4

Azami Süresi (Yıl)

7

Kontenjanı

40

Staj Durumu

Var (Yaz Stajı)

Mezuniyet Unvanı

Yeni Medya Uzmanı

ÖSYM Puan Türü

S

Tarihçe ve Tanıtımı

Dijital-sosyal medya odaklı Yeni Medya Bölümü, medya içeriği üretimine dönük, uygulama ağırlıklı eğitim vermektedir. Kurgu ve Montaj Atölyesi bulunan bölümde bir çekim stüdyosu kurulmaktadır. Yeni Medya Bölümü 2019-2020 yılında ilk öğrencilerini almıştır.

Kazanılan Derece

Bu bölüm, yükseköğretimde sosyal bilimler alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında yeni medya alanında Lisans Derecesine sahip olunur.

Kabul Koşulları

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamış / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.

Üst Kademeye Geçiş

ALES, Yabancı Dil ve mezuniyet ortalamasına göre lisansüstü eğitime giriş sınavına başvurarak lisansüstü eğitime devam edebilir.

Mezuniyet Koşulları

Yeni Medya Bölümü lisans programının üniversite senatosu tarafından belirlenen müfredatındaki tüm dersleri alıp başarılı olmak ve 45 iş günü süren zorunlu staj yapmak gerekmektedir. Bu programda öğrencinin asgari 240 AKTS krediyi sağlaması ve genel not ortalamasının en az 2,00 olması ve 90 gün yaz stajı yapılması gerekmektedir.

İstihdam Olanakları

Yeni Medya bölümümüz, öğrencilerine kaliteli bir eğitim vererek kamu ve özel sektörde çalışabilecek, çevresi ile uyum sağlayan, kendi başına bir işi tamamlayabilen, aynı zamanda takım çalışması yürütebilecek, iş geliştirebilecek nitekilere sahip, teorik bilgileri uygulamaya dökebilen, değişim ve gelişime açık profesyoneller yetiştirmeye çalışmaktadır. Bu yolla kendisine, ailesine, şehrine, ülkesine ve insanlığa yararlı olabilecek insanlar olarak gelişmeleri amaçlanmıştır.

Yeni Medya bölümünde öğrenciler yeni medya, sinematografi, editörlük ve dijital yayıncılık başta olmak üzere medya ve iletişim alanında uygulamaya dönük eğitim almaktadır. Ayrıca, bölümümüz öğrencileri MEVLANA, ERASMUS ve FARABİ değişim programları ile çeşitli ülkelerdeki emsal bölümlere giderek bilgi birimimini ve uluslararası bakış açısını kazanmaları için teşvik edilmektedir.

Yeni Medya bölümü mezunlarının hem kamu hem de özel sektörde iş imkanları oldukça fazladır. Resmi kurumlar, yerel yönetimler, ticari işletmeler, sivil toplum kuruluşları gibi farklı sektörlerde basın ve halkla ilişkiler, tanıtım birimlerinde sosyal medya içeriği üretimi ve yayını işlerini üstenmektedirler. Bölüm mezunlarımız, sosyal medya uzmanı, sosyal medya editörü, video kurgu editörü, dijital-sosyal medya için içerik üreticisi, çekim teknik elamanı, muhabir ve akademisyen gibi birçok alanda nitelikli eleman olarak çalışabilmek üzere yetiştirilmektedirler. İşe alımlarda tecrübe arandığı için bölümde 45 iş günü staj uygulaması yapılmaktadır.

Bu imkanların yanı sıra işletmelerin çeşitli departmanlarında yönetici ve meslek elemanı olarak görev alabilmekte veya kendi işletmelerini de kurabilmektedirler.

 

Ölçme ve Değerlendirme

Sınavlar 100'lük not üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl ara sınavlarının %40' ı ile yarıyıl sonu sınavlarının %60'ı dikkate alınarak ilgili dersi alan öğrencilere bağıl sistem uygulanarak geçme notu hesaplanır.

 

YENİ MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ

Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Ali CAN 

YENİ MEDYA ANABİLİM DALI

Anabilim Dalı Başkanı : Prof. Dr. Ali CAN 

 

Prof. Dr. Ali CAN

alican@kmu.edu.tr

Prof. Dr. İbrahim E. BİLİCİ

ibilici@kmu.edu.tr

Doç. Dr. Fadime DİLBER

fdilber@kmu.edu.tr

Doç. Dr. Murat SAĞLAM

muratsaglam@kmu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Süleyman DUYAR

sduyar@kmu.edu.tr